h1

Bior 10

mars 11, 2016

Jag är inte särskilt förtjust i ordet fruntimmer, men det finns en sorts kvinns som inte kan betecknas som annat än fruntimmer. Härom dan hyllade jag härstädes mitt favoritfruntimmer, Dagmar Ebbesen. I dag tar jag upp ett annat fruntimmer med alla fötter i den svenska jorden och med svensk films skarpaste bett i repliken, the one and only Julia Caesar.

En dag i forntiden, när jag jobbade på Expressen, fick jag i uppdrag att åka ut och intervjua Julia Caesar. Hon bodde  i en liten kåk i Bromma om jag inte minns fel. Minns jag fel så bodde hon väl nån annanstans, men en liten kåk bodde hon i, därom är jag säker, ty jag och den distingerade fotografen Olle Wester var där.

– Kom in och ta en stol och prata med, sa Julia Caesar. Hon var full av såna där gamla tradiga skämt. Hon gick på som den värsta handelsresande. Men hon bjöd på gott kaffe och, om jag inte minns fel, goda kakor.

Jag tror det var Julia som, tillfrågad om sina laster, svarade:
Laster? Det har jag inga. Jag röker inte och dricker inte och fruntimmer är jag själv.

Det kan knappast ha varit nån annan.

photofunia-551865

Julia på rätt plats: i guldram

 

 

Annons

2 kommentarer

  1. Hon bodde i en villa på Storskogsvägen i Ålsten. Jag hade en gammal kollega på Elverket som var på besök. Hon drack inte själv men hade alltid spiritus hemma. Frågade min kollega: Ska han ha en konjak? En underbar personlighet och skådespelare.


  2. Tack för det! Julia förtjänar sannerligen att bli ihågkommen. En av de riktigt stora. På Jo-tub finns hennes svensktoppshit också, ”Annie från Amörka”. Rekommenderas varmt!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: