h1

Här har du mig

Mitt namn är Åke Lennart Cato. Jag är född den 18 oktober 1934 i Malmö. Den 1 juni 1960 började jag som reporter på Expressens Malmöredaktion. 1961 flyttade jag till Stockholm. På Expressen var jag från början nöjesjournalist men övergick så småningom allt mer till att skriva kåserier/krönikor.

1974 började jag som reporter och krönikör på Aftonbladet.

1989 slutade jag min fasta anställning där och knöts till tidningen som frilansande krönikör. Efter fyra år upphörde detta engagemang. Sedan dess har jag skrivit krönikor i olika tidningar, bl a Idag (som Kvällsposten hette under en tid) och Hänt i Veckan (som Se och Hör hette då). Plus diverse gästspel i andra publikationer.

På 1970-talet började jag skriva texter till olika nöjesestrader och även för tv.

1985 gjorde jag tv-serien Nöjesmassakern (texter och medverkan) tillsammans med bl a Sven Melander.

1989 flyttade jag tillbaks till min hemstad Malmö och där bor jag nu.

59 kommentarer

 1. Hej Åke,en kollega och jag satt på jobbet och kom av en händelse tänka på Sven Melanders barnintervju
  ”Fred på jorden” från Nöjesmassakern. Vi var överens
  om att den programserien troligen är det roligaste i
  underhållningsväg som sänts. Vi vill bara i all enkelhet tacka för den. Ha det bra!
  önskar Benny Persson, lärare Folkasboskolan, Pålsboda


 2. Tack för kommentaren. Trevligt med folk som har gott omdöme…
  Åke


 3. Hej!
  Fick av en händelse nys om att du hade en blogg. Drar mig genast till minnes de betraktelser du hade i Expressen på 60 och 70-talet. Minns att jag sparade en av dessa – troligen rubricerad ” tankar om hösten” .Vore kul att läsa den igen – men det var förstås länge sen och minnet är ibland alldeles för kort.


 4. Hej Hans,
  ”Tankar om hösten” var införd i Expressen den 21 september 1970. Jag letade upp den för att på din inrådan återpublicera den. Det tänker jag dock inte göra; den var inte så bra som du och jag minns…
  Åke


 5. Ok – tyckte i alla fall att den var bra när jag läste den. Kanske har att göra med tidens tand – vad vet jag. Tack för att du tog dig besväret att leta upp den i alla fall.


 6. Ja, tidens tand läker alla sår eller vad det heter.
  Åke


 7. Hej, Åke Cato. När man läser din blogg faller minnenas Malmö intill nöjesmassakrerande glädje ner på ens huvud. Nostalgin sprudlar. Mest sprudlar minnena från Pildammsteatern, som jag besökt under åtskilliga årtionen. Nu påstår jag så här: Visst skrev Åke Cato texten till ”Malmö Malmö” på melodi New York, framförd i ett rasande tempo av Eva Rydberg för ett tiotal år sedan. Om så är fallet vore det intressant att än en gång få ta del av denna text.
  Jan-Ingvar
  PS! Lyssnar fortfarande med nöje varje jul till ”Vår julskinka har rymt”.


 8. Nej den texten är jag inte skyldig till. Tyvärr måste jag säga, för både den och själva idén är rolig. Jag skulle gissa på Warnerbring men är inte säker. Tack för övrigt för vänliga ord.
  Åke


 9. Jaha du, Auke

  Det var ett tag sen. Och tidens tand har satt sin fot lite här och var.

  Allt är dyrt nuförtiden. Och vädret har blitt sämre.

  Sau är det.


 10. Hej,
  Inne och kollar inlägg och ibland kan det faktiskt bli fel. Mitt inlägg 14 okt: tog sig besvär (!). Tar sig tid och gör(e) sig besvär ska det heta. Vet inte om jag kan skylla på tidens tänder eller nåt liknande.


 11. Hej Åke!

  jag vill verkligen tacka för allt du gjort.
  jag och några kompisar sitter och tittar på nöjesmassakern dvd:n. och vi undrar och grubblar på om i sketchen med de danska bagarna då ni tar ”en lilling” osv..var det riktig sprit ni nubbade då?
  kanske känslig fråga men intressant?

  Mvh
  Niklas och kompisarna.


 12. Nä det hade inte funkat i våra direktsända program. Men i sista programmet hade kollegerna faktiskt busat lite och hällt i riktigt brännevin. Men vi märkte det knappt.
  Preben
  PS Det heter ”en lille en”, det är danskarnas sätt att beskriva en sup. DS


 13. Hej Åke

  Att Nöjesmassakern nu finns på DVD borde rendera i ett Nobelpris. Det absolut roligaste och bästa humorproram som någonsin gjorts i svensk TV.

  Ps. För mig är inte tomten eller julklapparna det som ger julstämning utan Werner & Werners julskiva. TACK!


 14. Hej!
  Jag har för länge sen läst ett av dina kåserier som handlade om Tomten, eller kanske skrev du ”Tångten”. Jag tyckte väldigt mycket om det och klippte ut det och har använt det på skolavslutningar och julfester att läsa högt ur. ( har varit i skolans värld i snart 30 år)Men nu har jag tappat bort det! Du drev ganska friskt med den utifrån sett ganska bisarra idé att en gammal man knackar på dörren och vill ha gröt. Vore jättekul att läsa det igen. Ebon


 15. Tack för tipset, jag kommer att lägga in Tångten på min sida, men jag väntar till lite närmare dopparedan.
  Åke


 16. Hej Åke

  Ville bara säga att jag idag har sett hela DVD boxen med Nöjesmassakern och det är helt underbart att bli nostalgisk på nytt. DEt var tom roligare än jag minns. Jag är 39 år och var ju ungdom när den gick på TV. Ni var alla 4 helt underbara. Tack för allt Åke. Du förblir odödlig för mig och jag skall visa min son på 9 år boxen vid tillfälle. Såg nu precis innan detta inlägg den intervju ni 4 gjorde tillsammans 2008. Vädldigt roligt att se er igen. Har ni kontakt idag något? Såg även att du sa något om att du är handikappad, då du satt i stolen när de andra kom in o hälsade. Får man fråga om något hänt? Tack än en gång för allt Åke. Många hälsningar från en beundrare i Göteborg


 17. Tack för tacket, det är roligt med folk som har gott omdöme…
  Vad gäller våra kontakter har jag viss sådan med Melander som varje år spelar revy i Skåne. Och vad beträffar mitt handikapp är läkarna inte riktigt överens, men just nu tror man att det kommer från ryggen. En operation är evt förestående.
  Åke


 18. Hej Åke!

  Jag lämnade nyligen in ett antal gamla diabilder för digitalisering (1:or och 0:or som det blir bilder av)där du finns med på några av dem. Om du skickar mig din mailadress så kan jag skicka över bilderna. Det är ju aldrig fel att se sig själv när man var ung med fördelaktigt utseende.

  Hälsningar
  lilleöberg


 19. Hej
  Snälla du, på fredag är det avslutning igen.
  Skulle så gärna vilja ha Tångten igen. Har du möjlighet att lägga upp den?
  MVh Ebon


 20. Hej Åke, är det du som skrivit texten till ”Tillsammans är ett sätt att finnas till”?


 21. Jag förstår att herr Cato tar avstånd från mitt inlägg om Robert m.fl. Jag själv var väl inte så hugad att låta informationen gå vidare då även jag hyser stor respekt för vårt kungahus, men då herr Cato var så enträgen att få tillgång till liknelsen för sin världsberömda blogg föll jag till föga och lät honom få del av min information. Men är historien verkligen en skröna? Jag har ”från vanligen välunderrättat håll” hört att, slika erbjudanden inte bara säljs som konserverad, gröt utan även med hjälp av etablerade kåsörer, företrädesvis från den södra delen av vårt vackra land. Nej nu har jag inte tid att ”snacka mög” längre utan slutar med att hoppas att herr Cato aldrig slutar att ifrågasätta etablerade företeelser utan fortsätter att vara: ÅKE CATO
  Felle (förhoppningsvis för alltid ”en gammal kamrat”


 22. Hej Åke

  Jag sitter just & kikar på diverse avsnitt av Nöjesmassakern från 1985, & måste berömma dig för dina insatser, det var länge sedan ett leende satt klistrat så länge i ansiktet & minnena från barndomens lördagskvällar bubblade upp!
  Ett fint avtryck i Sveriges nöjeshistoria som aldrig blir tråkigt eller föråldrat!

  Lev väl!
  Klas


 23. Aloha from sunny Föreningsgatan!
  Hörrudu, härommånaden hade jag en mycket besynnerlig dröm jag fortfarande kommer ihåg – och då hör det till saken att jag oftast glömmer drömmar i samma ögonblick jag vaknar.
  Jag drömde att jag träffade på dig med sällskap någonstans i Malmö och du – som fortfarande var i 55-årsåldern – frågade om jag ville hänga med på efterfest, vilket jag inte tackade nej till. Vi hopade in i en taxi eller två och åkte till Kävlinge, där vi mitt i natten parkerade utanför det uringula hyreshus min farmor och farfar bodde i en gång i tiden och som farfar, som var murare, var med att uppföra på 30-talet (Kävlinge GIF:s klubblokal fanns förresten på bottenplan).
  Vi tog oss upp på vinden, där du inrett något slags gillestuga med feldesignade 70-talsmöbler, och där började vi dricka sprit. Grejen är att på vinden i detta hus finns egentligen a) vindsutrymmen och b) sovrum, eftersom lägenheterna är så små. Någon gillestuga har där aldrig funnits.
  Jag frågade dig varför du hade en gillestuga i Kävlinge, bor inte du vid Triangeln där jag brukar se dig?
  Just som du skulle svara, vaknade jag.


  • Synd att du vaknade. Det hade varit intressant att få höra svaret. Men på sätt och vis tur för annars hade du kanske sovit än i dag.


 24. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!Du ser ut ungefär som jag minns, och det kan man inte säga om alla!Det är nog inte så dumt för hälsan att vara ”enastående”,vilket jag också är.Mot nya djärva mål!Ha det så bra, i dag och i framtden!
  Din gamla kompis
  Gunvor


  • Tjo, det var min sjl inte i gr! Tack fr grattiset. Firade med en halv lg hos Mikael Neumann med familj och lite hrrdittliv bl a Sven Melander (frsts) och nna till. Jag tycker att jag har blivit otroligt ful med ren men det gr nog ver med tiden. Tnk att vi bda tv r enastende! Slarvigt av oss, tycker jag.

   Vi kan vl hras av igen, se ven min blogg http://www.akecato.se

   ke

   040-12 36 11 0708-12 36 84

   S. Frstadsgatan 24, 211 43 Malm, Sweden

   epost: mail@akecato.se

   hemsida/blogg: http://www.akecato.se

   akecato.se


 25. Grattis på födelsedagen!
  Jag har länkat till din blogg från mig, hoppas det går bra? Jag tycker den är kul att gå in på och vill gärna dela med mig.


 26. Grattis i efterskott! Jag satt i den där gillestugan i Kävlinge och väntade på efterfest, men inte fan kom du eller nån annan. Jag fick gå ner till Gunne och Harald och äta sju sorters kakor med dem i stället.


 27. Hej Åke!
  Hoppas det är bra med dig!
  Vi är en lite teatergrupp som är intresserad av att göra din översättning av ”Bäddat för sex”. Är det möjligt och hur går vi tillväga?
  Hade gött!
  MVH
  Anders


 28. HEJ ÅKE!
  Vi tävlade mot varann 8/5-09 i Skånemästare-finalen i radio! Jag blev väldigt stolt över att vinna över DEJ! Jag bjöd in Dej till Lomma på fika eller en flaska vin… och nämnde att vi skulle flytta till Cypern! 20/1-10 köpte jag en stor husbil och 2 veckor senare var vi på väg, i snöstorm, till CYPERN! Så nu simmar jag varje dag i havet, nu c:a 27 grader! Du var ju också intresserad och kunnig om Medelhavet… Hur har Du det med det?
  BÄSTA HÄLSNINGAR!
  /Sven-Olov Olander


 29. Hej Åke!

  Ett av Dina första jobb för Expressen gjorde Du på
  Bäckaskogs Slott, då var jag med Dig som fotograf,
  det blev flera jobb sedan, innan Du flyttade till Stockholm. Du var ibland gäst hemma i vårt hem. Har också gjort en kommersiell video för Bong fonder i Stockholm där Du och Sven var med.
  Har för mig att Du har sommarboende på Österlen?
  Vi har sommarboende i Vitemölla, om Du rör på Dig skulle det vara kul att ses.

  hälsningar
  från Uno med hustru


 30. Hej Åke,

  Tack för att du skrev boken ”En levande gosse”. Har ”sträckläst” den. Så trevlig och rolig och härliga bilder. Bilden på sidan 27 har även min far (89 år) som tavla. Ser fram emot boken om dina charterresor!

  Hälsningar
  Carina Bergman
  Höllviken


 31. Hej Åke! Det står på Wikipedia att Werner & Werner uppstod i Nöjesmasakern men jag vill minnas att jag såg er göra Werner & Werner redan i Häpnadsväktarna. Minns jag fel? /Magnus


  • Magnus har rätt. Kockarna föddes i Häpnadsväktarna, visades i NöjesMASKINEN och återföddes slutligen i NöjesMASSAKERN. Wikipedia är inte alltid att lita på.


 32. Hej!
  Jag heter Mikael och är personlig assistent till två underbara killar/gubbar som bor här på detta boende för handikappade. De lider av multihandikapp och är låsta till sina sängar mesta tiden.

  Nu undrar jag om det vore möjligt för mig (och Dig) att muntra upp dem med var sitt signerat foto av Dig, och hur detta skulle kunna gå att greja till på bästa sätt.

  Jag skriver inte adressen hit i bloggen, utan avvaktar Ditt svar pr. e-post.

  De älskar Dig, naturligtvis, från Werner & Werner samt Nöjesmassakern.

  Många hälsningar till Dig och de Du har närmast Ditt hjärta!

  Mikael
  samt Bengt-Åke & Malte


 33. Hej igen. Jag gjorde ett stavfel i epostadressen hit. Rätt adress är den i detta meddelande.

  Mvh

  Mikael
  med Malte & Bengt-Åke


 34. Åke! Min far föddes 1901 i Tygelsjö. Gården hette Nygård, finns inte längre, nu finns där villor. Men allén lär finnas kvar. Jag blev oerhört tagen och förtjust i ditt foto från 1970 av allén i Tygelsjö. Kanske är det den, tänker jag. Jag kopierade din bild, satt sedan i ett par timmar och plockade bort skräp & fläckar. Den blev mycket bra! Om du vill kan jag maila över den till dig! Tala bara om till vilken epostadress.
  – Hälsningar från Ulf (68 år) som bor i Solna med fru och blyg mellanpudel…


 35. Hej Åke! jag har läst, lyssnat på din memoarbok ”en levande gosse”. Den var roligt skriven, litet i Piratenanda. Min mamma Kerstin Hackberg, f Hansson är född 1924. Även hon växte upp i Bellevue. Min mormor Hilda Hansson hade Mellanhedens speceri- och mjölkaffär. Mamma gick på Borgarskolan och blev sedan sekreterare och fick familj. Som liten var jag ibland hos mormor. Jag minns de gröna spårvagnarna, mormors affär. och det var fantastiskt att landet fanns precis runt knuten, vid mormors gata. Mormor sålde huset, villan 1960. Då flyttade hon till Rödkullastigen. jag förstod inte hur hon kunde välja ett så fult område med höghus.

  jag tyckte kapitlet om kärlek, om att leva ensam var bra. Själv har jag inte mött ”den rätte” mannen i mitt liv. jag har varit förälskad men det har inte sagt klick från bägge hållen. Ibland undrar jag om en del män är rädda för intellektuella kvinnor?

  Jag förstår att du är rörelsehindrad. Själv är jag född synsvag, föddes för tidigt. Det har inte varit lätt. människor ser bara min dåliga syn, inte människan.

  Jag skriver nog mer en annan dag/kväll.

  För resten: jag skulle ju berätta om min släkt också. Min mormor, hilda Hansson var född i Lund 1886. Mormors far Nils Nilsson var åkare och de, föräldrarna fick 14 barn. Nils Nilsson var akademikusk, forslade stenar till universitetet. Nils Nilssons farmor var barnmorska.
  min morfar Magnus Hansson kom från Smedstorp på Österlen. Morfar var först murare men gick på aftonskola och blev byggmästare.

  MvH

  Gerd H


 36. Min dag blev avsevärt bättre av att finna denna blogg (känns konstigt att tilltala er med dig eller du (?)) Då min respekt för ert livsverk på alla nivåer, röner mig stor glädje, att lite melankoliskt sucka ”det var bättre förr”, men samtidigt lite full i fan utbrista ”det går lika bra med selleri” =0)

  Men varm och vänligt Hälsning från ett hängivet fan ♥

  //Hemimamma


 37. Hej undrar varför ni pratade så mycket om den där oljegrusvägen i björkeby just i småland tror det var i nöjesmassakern eller var det i rattmuffen.

  hälsningar nisse i förskingringen.


  • Har inte en aning, minns inte ens att Björkeby var med. Men säger du det så var det väl så. För övrigt ingick Rattmuffen i Nöjesmassakern.


 38. Hej Åke man blir glad över att se att Du är på alerten, och kan även i fortsättningen glädja oss alla. Sjä’lv är jag också en Malmökille som växte upp på Ystadsgatan och gick i skolan på Sofielund. Idag har jag ganska hög ålder men jag och hustrun tar oss en tur ibland till bl a Mallorca. Vi hade äran att träffa Dig en gång där på Mallorca flygplats c a 2-3 år sedan. Vi båda satt i rullstoll Du hade tillfälligt fått problem med höften. Vi skulle åka ut till planet med hjälpen då Du blev tvungen att uppsöka ett visst ställe. Du hade fått en rullstol med låga hjul, min hustru körde Dig dit till dörren sen klarae Du dig själv. Vem vet vi kanke ses någon gång där igen, vem vet. MVH Arne Borgström med Fru ( tack för ett trevligt samtal )


  • Tack för kommentaren. Jag minns. Men om vi ska ses igen får du och din fru resa till Madeira; jag har köpt andelslägenhet där (två veckor i mars, två i november) och reser i stort sett bara dit. Sticker för övrigt nu den 14 november.


 39. Hej ! tack för en trevlig trettondagsafton på TV med Eva Rydberg o Co Hälsningar Arne Borgström m fru


 40. Har Spalten börjat kränga egna kompositioner?
  Den omisskännliga klangen av äkta Spaltmusik går inte att ta miste på!
  http://www.fazzulmusic.ch/deutsch/onlineshop.php


 41. Hej Åke,

  Hur gick det med autograferna för Malte & Bengt-Åke som jag skrev till Dig om 29 januari 2011?


  • HEJ KE!Jag fick nedan bifogade mail idag frn Dej!Vet ej om det blivit misstag?Det var jag som lyckades besegra Dej och vinna SKNEMSTAREN, frgesport p radio i maj 2008!Du bad mej hlsa till Claes Malmberg eftersom bde han och jag bodde i Lomma d.Jag trffade faktiskt honom nere vid havet dr jag simmade varje dag.D framfrde jag hlsningen frn Dej!Vi hade lite kontakt sedan om bl.a. Cypern.Jag r p Cypern nu! Men ter i Sverige i Maj …Bsta Hlsningar!/Sven-Olov Date: Mon, 25 Mar 2013 08:44:51 +0000 To: s.o.olander@hotmail.com


 42. Hej Åke.
  Läste nyss Malmötidningen, där du skriver om ditt hem på Vikingaplan. Roligt att läsa om det som blev vårt hem 1943.
  Du skriver att du inte riktigt vet varför din far sålde huset. Jag vet inte heller, men jag vet att din far ångrade sig. När köpet var överenskommet, kvickade sig min far, för att känna sig riktigt säker, att så fort som möjligt gå upp till din far med handpenningen.
  Dagen efter detta ringer far din upp far min och säger att har ångrat sig och skulle vilja häva köpet.
  De gick nu inte, och det var väl tur för oss,
  Jag ansöker härmed om medlemskap i Vikingaplans vänner. Kanske blir det en riktigt stor klubb.
  Glada hälsningar
  Leif Olsson


  • Synnerligen intressant, på min ära! Jag och mina syskon fick aldrig veta vad som föranledde försäljningen, det var inte så vanligt med familjeråd på den tiden. Varför sålde far och – framför allt – varför ångrade han sig sedermera? Det får jag aldrig veta. Jag har en känsla av att det har med min mor att göra. Kan orsaken vara en hotande skilsmässa som sedan avvärjdes? Knappt hade vi flyttat till Fersens väg så var vi ute och tittade på en ny villa. Men det blev inget av med det. Vad betalade tannamagare Olsson för huset? Jag har hört siffran 70 000. I dag får man lägga till ett par nollor. Välkommen till klubben. Det är ingen etablerad förening, den är, i likhet med många av sina medlemmar, helt obildad. Vem som bor i Löffes villa vet jag inte, men i den sista kåken på Vikinga bodde någon med det egendomliga namnet Arhosiander – om jag nu stavar det rätt. Det skulle vara roligt att komma in och vara nostalgisk en stund i huset, det kan väl du fixa? Du är ju ansvarig för föreningens studieresor, det blev du precis nu.

   Åke Åke Cato Södra Förstadsgatan 24 211 43 MALMÖ 0708 – 12 36 84 http://www.akecato.se


   • Hej Åke.
    Mina båda systrar har många gånger sagt att de vill titta in där.
    Jag skall ta upp tråden.
    Hörntomten beboddes av Ryttmästaren Arhusiander m. fru. Han var VD för Frostenson & Larsson AB, Bolaget var agent för några rederier, samt drev speditions- och transportverksamhet.
    Hälsn
    Leif


 43. Hej Åke!
  I fjor såg en föreställning på Hipp och Intiman ”Att sova på marmorgolv”. jag kan inte påminna mig att mysskrattat så mycket någon gång tidigare. Hoppas du kan komma på något liknande och kan få den uppsatt på t.ex. Hipp. Föreställningen var precis lagom lång.
  Hälsning
  Inge Cato
  Född den 16 Mars 1934


 44. Hej Åke

  Jag undrar om man kan köpa ”Mor är rar, far är pappaledig”?
  Har du gett ut den som en bok?
  Har hört talas om denna.

  Vänliga hälsningar

  Anna Holm


 45. Hej Åke

  Tack för din trevliga, lättlästa och underhållande bok ”En levande sosse” Mötte dig för några veckor sedan i höjd med Victoriateatern. Du var förmodligen på väg hem, jag förmodligen på väg bort….. Dock tyvärr alltför feg att personligen framföra min hälsning till dig.

  Vänliga hälsningar Lasse


 46. Jo, jag har köpt boken, och läst den. Jag hade mycket roligt åt intervjun med Toivo Pawlo. Jag hade roligt åt mycket annat också, det ska jag inte fördölja.
  Men en sak grämer mig. På annan plats i din blogg har du lagt ut den odödliga visan Rabbemos o spegefläsk, som inte är lättsjungen, särskilt när man har kommit till kagesyppen. Jag har prövat, så jag vet vad jag talar om. Men när jag skulle höra den igen så gick inte det, den var borttagen, och de versioner som finns på YouTube kommer inte i närheten, vare sig i plastisk elegans i utförandet, eller det andra heller. Så nu undrar jag förstås…


  • Åke Catos skånska madavisa, som den heter finns på en cd med supvisor som nyligen getts ut av Gammeldanskens vänner. Där sjunger Jag Själv, grannare kan det inte bli!


 47. Tack för svaret, men jag saknar likväl den sceniska prestationen som gav mig tårar i ögonen

  Hälsningar
  Bengt


 48. Sketchen ”Fred på jorden” var inte med i Nöjesmassakern utan i Nöjesmaskinen, som sändes i TV2 1982-1984.


 49. Hej Åke!
  Några rättelser till dina konditoriminnen. Dowlers konditori hette Wienerkonditoriet. Dowlers hade tre döttrar Marianne, Maj-Lis o Yvonne – alla granna. På somrarna bodde de på Gottåkravägen inte Vikensvägen i Ljunghusen.
  Hälsar
  Tore (sedan 52 år gift med Maj-Lis) o Maj-Lis


  • Tack för tillrättaläggandet. Gottåkra var det. Ack ja, även en blind höna har sina fläckar.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: