
Mycket väsen för ett ägg
september 9, 2011Jag räknade precis ut att det krävs 22 handgrepp (ta fram en kastrull, fylla den med vatten, ta fram ett ägg, lägga det i vattnet, sätta på plattan, starta timern, ta fram saltet, ta fram brödet, skära en skiva, ta fram smöret, ta fram smörkniven, breda smör på mackan, ta fram en assiett, ta fram en äggkopp, ta fram en äggsked, ta kastrullen från spisen, ta fram en matsked, fiska upp ägget, håll ägget under vattenkranen för att avbryta koagulationen, ta fram ett glas, ta fram mjölken ur kylen, hälla mjölk i glaset) för att färdigställa en lättare lunch bestående av ett ägg med en macka och ett glas mjölk.
Sen äter man upp hela milevitten på två minuter. Mycket väsen för, om inte ingenting, så ett ägg. Sen tillkommer ju de handgrepp som krävs för att återställa köket i dess tidigare ordning. Diska kastrullen, sätta in assiett, äggkopp och bestick i diskmaskinen osv osv osv…
Vi husmödrar kräva en rationalisering av hushållsarbetet. Vi under bördan digna ned!
FOTNOT Vi ska inte tala om hur många handgrepp som krävs för en bouillabaisse eller en coq a vin!
Det kostar på när man vill ägga upp sig!
Undrar hur många handgrepp det behövs innan
en älg är färdig att serveras på middagsbordet
Den frågan besvarades i ett avsnitt av tv-programmet Häpnadsväktarna som nyligen sändes i Minnenas television. Jag hann dock inte räkna hur många grepp Lars Humble tog.
Fast med de här handgreppen fick du ju ett glas mjölk och en macka också…
Ja men ändå.