h1

Sittplatsansökan

maj 17, 2011

Till Svenska Akademiens tillfällige sekreterare Peter Englund.

Då jag erfarit att en stol (nr 6) blivit ledig i Svenska Akademien får jag härmed ansöka om sittplats.
Jag är kanske inte så vitter, men jag är bra på rättstavning och ett visst mått av snille tror jag mig äga. Och min smak är omvittnat god. Jag anser exempelvis raggmunk med fläsk vara en läckerhet.

På tal om mat har jag läst i Din blogg att den ärtsoppa ni sägs äta på torsdagar är en myt. Det gör mig dock icke så mycket, enär jag aldrig har varit särskilt förtjust i ärtsoppa. Jag brukar lämna det mesta i den djupa tallriken och dricka upp den heta punschen när den har svalnat lite. Jag hittar säkert nåt annat gott på menyn. Den Gyldene Freden brukar ju ha läcker mat.

Jag har skrivit några böcker, men är rätt okänd för den stora allmänheten. En stol i Ackis och därmed sammanhängande publicitet skulle kunna råda bot på detta och få mina upplagesiffror att skjuta i höjden.

Jag är bosatt i Malmö, men numera kan man ju jobba mycket hemifrån med hjälp av internet. Torsdagsmötena ämnar jag förstås deltaga i och hoppas att vi kan komma överens om ett lämpligt traktamente.

Slutligen vill jag påpeka att jag är rätt gammal, vilket jag också har förstått är en merit i sammanhanget.

Med hopp om ett välvilligt bemötande har jag äran teckna

Malmö den 17 maj 2011

Spalten

Annons

3 kommentarer

  1. ÄNTLIGEN!


    • Vi måste först komma överens om lön och avgångsvederlag.


  2. Ansöker om och rekommenderar densamme till posten som Spaltens ständige sekretär – med kommendörs grad. Samt att denna blogg blir forum för varje kungörelse från stol #6 = den skånska stolen.
    Precis som för Peter Englund i hans heliga krig mot stora skånska litteratörer. Vår givne skyddspatron är exledamoten Hjalmar Gullberg och vårt stridsrop blir ‘Till en Näktergal i Malmö’.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: