h1

Flygfärdiga

november 4, 2010

Det är lika häpet varje gång det händer. Jag sitter i min skrivkammare och hittar på saker och när jag är klar levererar jag. Därmed har jag inte så mycket mer med saken att göra: mitt barn är fött och nu ska andra människor ta hand  om dess vidare öden.
Och så en dag har de gjort det. Med utgångspunkt från vad jag satt där och hittade på har ungen börjat växa och få egna vingar. Snart är den flygfärdig och ska flaxa ut i världen för att söka lyckan.

Fotografiet här nedan föreställer Magnus Härenstam, Eva Rydberg och Ola Forssmed, som de kommer att te sig på Fredriksdals teater i sommar. I musikfarsen Viva la Greta! (skriven av Mikael Neumann och övertecknad) spelar Eva den rödhåriga Greta Mohlin, som dragit sig tillbaka på ett skånskt slott efter en lysande artistkarriär i Paris på fyrtiotalet. Härenstam kreerar rollen som Allan, Gretas exman, som emigrerat till USA, vilket ju tydligt framgår. Ola Forssmed är Jean, Gretas alltiallo. Handlingen utspelar sig på sjuttiotalet, därav Jeans coiffure.

Klädskaparen och sminket har gjort sitt, snart kommer regissören och scenografen och skådisarna och andra duktiga yrkesmänniskor och ger ytterligare liv åt barnet…

Härenstam spelar Allan


Premiär veckan före midsommar, hjärtligt välkomna! Tänk på att en del av biljettintäkterna går till välgörande ändamål: de hamnar på spaltens bankkonto.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: