h1

Denna förbannade hetta!

februari 4, 2009

Spalten har nu införskaffat två böcker  av W Somerset Maugham, romanen Cakes and  Ale (den som på svenska heter Honung och malört) och  novellsamlingen Rain and Other South Sea Stories. I den senare är det min förhoppning att jag äntligen ska få belägg för mitt påstående att folk i skildringar från de engelska kolonierna med jämna mellanrum suckar:
– Denna förbannad hetta!
Varefter de går in  på närmaste bar och klämmer en stadig gin  och tonic, en utmärkt kombination eftersom tonic innehåller kinin som botar malaria och gin innehåller alkohol som botar ledan och hopplösheten i engelska kolonier.

Jag har alltid hävdat att denna suck förekommer, men skam till sägandes har jag aldrig stött på den. Min gamle vän världsreportern och kåsören Staffan Heimerson har citerat min suck i en av sina betraktelser, men jag tror inte att han heller har sett den i svart på vitt.
Men i en bok som heter Rain and Other South Sea Stories (vilken härlig titel på en bok!) var det väl fanken om jag inte ska hitta den!

 

 

Annons

2 kommentarer

  1. En fin sak med Malmö i februari är att man slipper klaga på hettan. Men en gin och tonic skulle det nog gå att få ner i alla fall. Och det är aldrig fel att förebygga malaria.


  2. Tyvärr, tyvärr är mängden kinin i Tonic Water numera så liten att den knappast har någon effekt mot malaria.
    Se http://www.medicallink.se/News/showNews.cfm?newsID=633
    Men alkohol är ju bakteriedödande!

    MVH

    Petter EremitenKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: