h1

På knäna

augusti 9, 2016

Den 16 maj totalvurpade spalten med sin elskoter mitt i stan och ådrog sig så svåra skador att jag aldrig trodde att jag nånsin skulle komma på god fot igen. Det enda jag önskade av mitt liv var att bli av med detsamma. Men det är inte lätt att ta livet av sig, det har jag insett nu. Vid två tillfällen satt jag med en plastpåse över huvudet men vågade inte fullfölja illdådet och  knyta till i halsen.

Sådana nattsvarta tankar hös jag i flera veckor, men en dag slog jag näven i  golvet och bestämde mig för att kämpa i stället. På korttidsboendet Öresundsgården gjorde jag allt jag förmådde och tränade gång med ett gåbord och sedermera med rollator. En dag i  juli fick jag gå hem (det heter ju så) och är nu om inte på benen så åtminstone på knäna. inte minst tack vare vänner och släktingar med änglars tålamod.

Funderar på att skriva en bok, Min kamp, men den titeln är ju upptagen, dubbelt upp till och med, så det får kanske bli Sista striden det är i stället.

Så där ja, nu vet ni, högtrade spaltbrukare hur landet ligger.

Annons

15 kommentarer

 1. Så bra att du har kommit ut ur påsen oxå. Ska läsa dina memoarer, lovar!


 2. Instämmer med föregående skribent! Inte utan att jag var lite orolig ett tag. Välkommen hem!


 3. Livet kan tyckas oändligt tungt ibland även för en rolighetsminister. Glad att du kommit ur de mörka dimmmorna och fortsätter livets berg och dalbana.
  Ser fram emot att läsa såväl Spalten som din bok.


 4. Spalten önskas välkommen tillbaka i spalterna. Livet blir lite lättare och gladare för oss andra nu och jag hoppa Spaltens hälsa fortsätter att utvecklas på rätt håll. Kämpa på, Åke!


 5. Mycket gott att läsa! Tillbaka till livet; den enda vägen.


 6. Efterlängtad come back!


 7. Välkommen åter herr Cato! Vi har verkligen saknat dej i sommar!


 8. Härligt med Spaltpappa åter. Och slippa maktkampen att
  fylla vakansen med Spalten den ll Cato.


 9. Vill man bli gammal så får man finna sig i att leva länge! Välkommen tillbaka!


 10. Framför allt, så skall ju SAMHÄLLET bli påtvingad en skattebetalare, som lever länge! Lev länge Åke och skänk mänskor glädje och kosta staten en massa pengar! Det har både Sveriges mänskor och Sveriges stat förtjänat!


 11. Onda nyheter når oss idag. Vila i frid Åke.


 12. Tack för alla trevligheter under årens lopp.


 13. Idag blev titeln ‘Bloggkonungen Spalten’ vakant. Vi tackar dig varmt, Åke, för alla åren i humorns och ordbroderiernas tjänst. VIF/RIP och ett Gott Nytt Liv hos Sankte Per tillönskar dina wannabes.


 14. Själv tror jag inte på något liv efter döden. Men ni som fortfarande är vid liv är välkomna att läsa min minnesruna över Åke på min blogg i dag.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: