h1

Bior 4

februari 16, 2016

På grund av rörelsehinder går jag inte på bian längre, utan köper filmer på det så kallade nätet och betittar dem i behaglig hemmiljö. På det viset slipper jag bland annat det vämjeliga oset från popkorn och de vämjeliga människor som högljutt kommenterar filmen.

Å andra sidan får jag mindre ruta, men nåt får man ju offra när man nu tillhör de handikappades luttrade och förföljda skara.

Vi ses.

 

3 kommentarer

  1. När det gäller popcorn håller jag helt med dig. I princip håller jag också med dig om att biopubliken bör hålla käften, men jag har inte alltid levt som jag har lärt: Under gymnasietiden en gång i forntiden var jag och en kompis på bio och såg ”Laila”, en som vi tyckte ganska larvig film, och när Laila som barn jagades av en flock vargar, hejade vi högljutt på vargarna.


    • Får mig att tänka på historien om en otroligt usel föreställning av pjäsen Anne Franks dagbok. När Gestapo stormar in och frågar var Anne är ropar publiken:
      Hon är på övervåningen… !


  2. Tack Åke… Jag läser med stort nöje dina betraktelser. Dessutom så verkar vi ha ett gemensamt intresse = film. Då jag flyttade från landsorten till Uppsala för att studera så blev jag helt yr av glädje då jag såg utbudet i staden av biografer.. Man var ju van vid att få vänta minst ett halvår innan ngn ny film kom till Grängesberg. En onsdag i filmhänseende runt 1967 kunde se ut så här : 14:00 kvalitetsfilm på kvartersbiografen Fyris..Därefter en ”inklämd föreläsning mellan 16:00 – 18:00. Intag av korv med mosbricka . Snabb gång till Trädgårdsgatan och film kl 19:00 . Efter den förställningen promenad 15 meter över gatan till nästa biograf. Vissa kvällar fanns också nattinéer med början 23:00. I dagens penningvärde så ”sprang” en sådan dag / afton upp i en sådär 300 kr , vilket grävde hål i studiemedlen- Men är man biofantast så är man. = Baldakinens danskvällar fick ”stryka på foten”.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: