h1

Coolt

januari 6, 2016

Det är en världslig sak, sa mormor om man råkade tappa sitt mjölkglas i köksgolvet så att det – glaset alltså – gick i kras. Därmed hade hon betydligt minimerat betydelsen av olyckan.
Värre, menade förmodligen gumman, vore det om olyckan inte var världslig utan överjordisk eller rentav andlig. Om man exempelvis missade att be sin aftonbön eller om man bröt mot något av Mose budord, kanske bar falskt vittnesbörd mot sin nästa eller rentav hade begär till hans åsna.

På nyårsdagen pajade spaltens kylskåp och vägrade att bringa kyla åt mina livsmedel. Det var rumstemperatur inuti det. Katastrof hotade, ty det var helg och någon bot fanns ej i utsikt på fyra dygn. All mat och dryck som spalten hade i den nu fisljumma kylen förfors sakta men säkert och fick efter hand förpassas till soptunnan.
Men nöden är som bekant uppfinningarnas moder och genom att sätta in fruset vatten i  skålar förvandlade jag det före detta kylskåpet till ett gammaldass isskåp, ett sådant som vi hade i sommarstugan i Höllviken.

Detta fungerade som en tillfällig nödlösning, men var långt ifrån tillfredsställande. Till slut fick jag emellertid låna ett litet kylskåp av en av fastighetsbolagets jourgubbar. Det är förvånansvärt att våra förfäder kunde klara sig med så små skåp, och någon liten lampa lös inte upp livsförnödenheterna utan jag måste ha en ficklampa stående på skåpet.
Mycket var bättre förr, men icke kylskåpen!

Allt detta var dock världsliga ting och i morgon, när tretton är över, hoppas jag få ett nytt och stort och fint kylskåp, ett med ljus i. Och kyla.

Coolt!

250px-Isskap_front

Isskåp m/ä

3 kommentarer

  1. Om du har tillgång till balkong, har du förträfflig kyl där.


  2. Har inte men tack ändå.


  3. Bättre brödlös än rådlös, som morsan alltid sa.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: