h1

Brännvin kräver dessa djur

augusti 30, 2014

I går avhölls i spaltutrymmet här på gågatan en rätt rolig kräftskiva, där djurens antal uppgick till fem (5) stycken. Någon lustig hatt var spalten icke iklädd, ej heller sjöng han tramsiga snapsvisor i sin ensamhet. Hippan var sålunda fan så civiliserad.

En kräfta innehåller inte särskilt mycket mat; när djuret är färdigrensat och ändtarmen avlägsnats från stjärten (ty vem vill äta ändtarmar!) är det inte mycket mat man har fått i sig.Kilopriset på det som återstår torde ligga i  guldklassen.

Men för all del, djuren smakar gott och man får en stunds trevlig underhållning för pengarna. En kräfta varar, om man vill vara omsorgsfull, minst en kvart, under vilken man går på som den värsta jourhavande ortoped.

Nu gäller det att ömsint vårda bakruset, vilket inte lär blir svårt eftersom inga rusdrycker intogs. Så rubriken på denna essä är egentligen totalt missvisande.

 

2 kommentarer

  1. Aj, aj, aj, detta måste varit århundrandets torraste, tyngsta och tristaste kräftskiva. Tur man slutat med dem själv. När ingen längre ville/kunde/tilläts svinga en 6:a Kron, var det läge att lägga ner.
    Men all heder åt Spalten, som inte räds urvattning och ensamhet, utan alltjämt i all enkelhet vill förnimma hur roligt vi en gång i tiden hade 2:a veckolördan i augusti.


  2. Prova med surströmming nästa gång. Det kan gå vägen.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: