h1

De stakar sig

mars 2, 2014

Även  i år tvingas spalten konstatera att deltagarna i Vasaloppet inte kan åka skidor. De  åker inte skidor med benen utan med armana. De stakar sig, som vore de sexåringar som försöker lära sig läsa.

Annat var det i spaltens ungdom, då förflyttade vi oss medelst benrörelser, stavarna använde vi bara som stöd.

Det var dock inte alltför ofta spalten kunde gå på skidor, som det heter i Skåne. Understundom gjorde vi en skidresa till Frostavallen, en fritidsanläggning som i dag är mest känd för sin djurpark, men som då var nåt slags Skånes Holmenkollen. Men orten gjorde sällan skäl för sitt frostiga namn. På morgonen ringde fader Eric till Frostavallen och frågade om det fanns snö och om den gick att åka på. Var det det tog vi tåget dit.
Men oftast kunde snön bara användas till att göra snögubbar av och det kunde man lika gärna göra i Malmö. Och far kunde lugnt fortsätta röka sina Matanzas och läsa Sydsvenskan från pärm till pärm, vilket å andra sidan var det enda han läste.

Av det skälet, plus några till, deltar spalten icke i Vasaloppet. Nu för tiden gör jag inte ens snögubbar, varför skulle jag göra det?

vik skidor

Så här ska man gå på skidor. FOTO: Eric Cato

FOTNOT  Det verkar dessutom inte särskilt roligt att åka Vasaloppet, såvitt jag ser på teve tycks deltagarna bestå av en enda lång systemkö.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: