h1

Sockermacka

november 11, 2013

Spalten har, ovanpå alla andra sjukdomar, fått diabetes, vilket innebär att jag får vara försiktig med marmeladen på morronmackan. Detta påminner mig om att jag i min barndom understundom serverades mackor med socker som pålägg. Låter inte särskilt gott, jag tänker inte ens pröva.

Sjukdomar är för övrigt det enda man får i spaltens skyhöga ålder.

 

Annons

4 kommentarer

  1. Marmelad ska väl vara sockerfri. och gärna lite bitter. (engelsk).Då är den bäst.
    För övrigt får väl du en del kommentarer


  2. Sockermacka lät inget vidare, du. Men jag har faktiskt prövat nåt liknande och kanske ännu värre. Min mormor berättade för mig då jag var barn att i sin barndom hade hon ätit limpa med sirap på.
    Så jag testade och det var vedervärdigt sött.
    Sen är det ju också så att vårt smaksinne förändras och utvecklas genom livet. Inte så många 50-plussare gillar sockervadd och ännu färre dagisbarn uppskattar en god bordeaux eller en fin single malt. Kaffe är också en mer vuxen smak. Dags att brygga lite nytt!


  3. Inte helt kul med diabetes. Fick själv diagnosen typ 2 för två år sen, men har genom ändrad diet lyckats bli medicinfri och har blodsocker som hos en frisk person. Men det går ju inte att göra avsteg från denna diet för då skjuter blodsockret i höjden igen med risk för följdsjukdomar. Skulle kunna hålla en föreläsning om diabetes och kost, men avstår och önskar Spalten ett fortsatt gott leverne diabetes till trots.


  4. Såsom litet bidrag till framtida antropologers doktorsavhandlingar om smörgåspålägg under 1900-talet kan jag rapportera: Ännu kring 1970 var socker- och sirapsmackor någorlunda vanligen förekommande i proletärhem i norra Bergslagen.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: