h1

Stormvarning

oktober 28, 2013

I dag är stormvarning utfärdad i Malmö. Stormvarning utfärdad var också en film från 1948 som hette Key Largo på engelska. På den tiden ansträngde sig filmdistributörerna att hitta på svenska namn, i dag skulle den kort och gott heta Key Largo. Ressischör är den legendariske John Huston. Den legendariska Lauren Bacall är också med på ett hörn. Alla var legendariska på den tiden, eller blev i alla fall.

Såvitt jag minns är det en film med förtätad atmosfär. På ett litet hotell i Florida stöter the good guy (den legendariske Humphrey Bogart) ihop med the bad guy (den legendariske Edward G Robinson). Den bygger på en teaterpjäs och det märks väl, men den är lik förbannat spännande. Hade det gjorts en remake i dag skulle den sett annorlunda ut.

När Gösta ”Rattmuffen” Engström i Nöjesmassakern fick ett flickebarn sade fadern att hon såg ut som Edward G Robinson. I dag är hon en blivande legendarisk serietecknare i Japan. Jodå.

I filmen kom stormen till Key Largo, vi får väl se om den kommer till Malmö också. Jag har jallefall plockat fram ficklampan och sett till att vattenförråden räcker. Och några bad gajs verkar inte vara i antågande.

edward-g-robinson-c-1940s

Den legendariske Edward G Robinson

 

 

Annons

4 kommentarer

 1. Tänk vilka underbara filmer vi normala människor njöt av på den tiden. Bio kl.9 och varm korv efteråt det var tider det.


  • Inte var väl Inga så gammal att hon fick gå på nian?
   Normala barn/ungdomar fick i bästa fall gå på sjuan.
   Eljest återstod blott ettan och trean av söndagsmatinén.


 2. ‘Stormvarning’. Slash ‘Key Largo’. Såg den en natt hösten 1998 och i stället för att därefter gå till sängs, skrev jag en låt till Lauren Bacall. ‘Laureen’ fick den heta, vilket i grunden beror missförstånd från min sida. Men det var onekligen lättare att rimma på och mer rytmiskt. Finns på CD:n ‘I don’t care’. Skickade en speialdesignad utgåva av CD:n till henne när hon fyllde 75. Det var ett tag sedan. Väntar fortfarande på svar. Åtminstone ett enkelt tack. L måste nu vara runt 85 och i den åldern glömmer man nog lätt bort sådana artigheter.


  • Hej Gunnar,
   Det skulle vara roligt att ta del av texten. Melodin får du vissla för mig när vi ses nästa gång. You know how to whistle, don´t you?Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: