h1

En tråkig halvtimma

oktober 20, 2013

I går såg spalten ett tv-program som hette Svensk humor. På den halvtimma programmet varade krusade inte så mycket som ett leende mitt anlete.

Vilket torde betyda att jag inte har humor.

Eller att det inte finns nån svensk humor.

FOTNOT   Rubriken syftar på den skämttidning, En rolig halvtimma, som i spaltens ungdom fanns att läsa hos frisörerna Johansson & Björk vid Davidshallstorg i Malmö.

Annons

4 kommentarer

  1. Hör Du Åke C varför åker Du elmoppe? Har Du så ont i kropp och leder? Äter Du möjligen en blodtrycksmedicin som heter Någonting-sartan? Senaste året trodde jag att rullstolen väntade på mig bakom nästa hörn. Jag åt 50mg Losartan per dag och ökade till 100mg när trycket inte längre ville gå under 150. Fan vad jag hade ont. Kunde inte komma varken på eller av en herrcykel – även en damcykel blev till slut oöverstiglig. Allt gjorde ont överallt och vilopulsen var ca85. Så träffade jag en kompis som åt Seloken=Metoprolol. Jag ville få ned mitt blodtryck och fick en karta om tio. Redan efter två dagar var jag tillbaka till vilopuls 65 och leder och muskler började läka. Nu efter fyra månader är jag helt fri från led och muskelsmärta och har inga problem att med herrcykel med hög ram. När jag läste det finstilta i bipacksedeln fann jag att man gömt undan den biverkning jag lidit av under rubriken ”biverkningar utan känd frekvens”. Sådana svin! Vi är alla olika och reagerar därför olika. Jag har hittat snart ett halvdussin ”rörelseinvalider” i bekanskapskretsen som på min inrådan bytt blodtryckssänkare och som förbättrats på samma sätt. Diskutera saken med Din husläkare om hen nu skulle råka ha intresse för saken. Om Dina ledbrosk är utslitna så hjälper ju inte ett byte i medicineringen.


    • Jag har kopierat din kommentar och ska be min läkare om en åsikt.

      Åke Åke Cato Södra Förstadsgatan 22, 2 tr 211 43 MALMÖ 0708 – 12 36 84 http://www.akecato.se


  2. Vad skall vi ta oss till när vi inte får skratta längre. såg inte det urusla programmet själv , men en kär vän som brukar skratta när jag skrattar led precis som Du i brist på skrattet.


  3. Försökte också hitta något att skratta åt. Tidigare sa man nå’t om att helvetet var en plats där tyskarna stod för humorn. Vi ligger inte långt efter i det här landet. I TV i alla fall.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: