h1

Skägget i brevlådan

september 27, 2013

Förlåt en åldring, men bara för att helskägg har blivit högsta mode måste väl inte ALLA i tv-rutan bära ett sådant? Så är emellertid  fallet uti detta nu.

Ett välskött skägg är mannens förnämsta prydnad. Spalten kan själv uppvisa en vacker odling. Den anlades 1958 och är sålunda idag, om min miniräknare räknar rätt, 55 år gammal. Hade jag inte under årens lopp hållit min behåring i schack skulle det i dag ha släpat i marken och förorsakat svåra olyckshändelser, kanske rentav döden! Tänk på det du.

När spaltskägget anlades var det rätt ovanligt med helskägg; det var mest författare och konstnärer och en och annan  folkskollärare som bar sådana. Spalten var fastighetsmäklare på sin fars kontor och i det yrket passade sannerligen icke skägg. Modet var växlat genom åren, men spaltens behåring har varit konstant. Den har understundom reducerats till en pipvariant men oftast har växtligheten tillåtits att bre ut sig över hela ansiktet i all sin glans och frodighet.

För ett par veckor sedan hös jag vissa planer på att göra mig av med anläggningen, men när jag ställde mig framför badrumsspegeln och liksom höll in hårstråna  på hakan visade sig att jag helt saknade en sådan. Rakade jag av mig skägget måste jag sålunda införskaffa en löshaka och en sådan vet jag icke hur jag ska få tag i, har försökt på Buttericks men dom hade bara näsor och det har jag sä jag står mig ett tag.

Annie_Jones

Inte ens damer aktar för rov att hänge sig åt den senaste modeflugan

 FOTNOT   Varifrån uttrycket i rubriken kommer har spalten ingen aning, ej heller varför det talas om påvens skägg, som man förväntas icke tvista om. Nåt får faktiskt de ärade spaltbrukarna klara själva.-

Annons

3 kommentarer

 1. Bästa bilden på ”Spaltens” skägg har tecknaren EWK gjort
  den pryder för övrigt spaltens egen vägg ett riktigt konstverk


 2. Medhåll.


 3. En hypotes att lansera kan vara hurusom man fordom lyfte på locket till sin plåtlåda med lantbrevburna försändelser och därvid böjde sitt huvud ned för att kollationera vad den gullbergska lantbrevbärare i snö och is distribuerat. Då faller lätt längre skägg än Spaltens ner i sagda lådas djupa dunkel och fastnar när man lycklig över ett rikt postalt innehåll spontant släpper vänster hands tumme och långfinger om locket, som följaktligen slår igen.
  Varpå står man där med skägget fast i brevlådan.
  Vilket skulle härledas.
  Dylika malörer kunna ej inträffa i lägenheter såsom Spaltens, där
  det icke är lönt att titta genom brev-i-n-k-a-s-t-e-t för att utröna
  den nutida postreklamens frestelser. Tärortsboende få nämligen ej längre kärleksbrev likt torpets mö på mon. Där messar man eller mejlar. Det går ej i Inre Norrland, där mobiltäckning saknas sedan NMT450-nätet skrotats.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: