h1

Hur var det på Singleton egentligen?

september 22, 2013

När jag var ung läste jag med stort välbehag böckerna om den engelska internatskolan Singleton, författade av Louis de Geer, som var en svensk författare som vandrade på denna jord 1888 till 1954.

Såvitt jag minns innehöll singletonböckerna bara trevliga och understundom spännande äventyr. Ingen höll på att bränna sina kamrater med strykjärn eller hade annat jävelskap för sig.

Men för all del, jag läste kanske slarvigt.

10 kommentarer

 1. Det är i princip samma trevliga och stundom spännande frhållande på Lundsbergs skola som tyvärr är utsatt för en präktig vänsterattack . Har egen erfarenhet med barn och barnbarn som har tillbringat mellan 4 och5 år där och som älskar sin skola . De hoppas att kunna skicka sina egna barn dit om inkomsterna räcker.


 2. Att vara emot att folk bränns med strykjärn – är det vänster?


 3. Nej det är inte höger heller,men det hade varit sympatiskt av Skolinspektionen om de hade inväntat läkareutlåtande och polisrapporten. Nu blev det en rockad av sällan skådat slag arrangerat av vänstern och med Skolinspektionens vänstervridna chef som för övrigt själv fick gå om en klass i gymnasiet.


  • Va bra att politiskt sakkunniga utreder bloggens intrikata frågeställningar.


  • Jag lägger mig inte i denna debatt om höger eller vänster, men jag hatar av hela mitt sviktande och flimrande hjärta all form av översitteri och mobbning.


 4. Nog fanns det en hel del pennalism på Singleton, men Gunnar, huvudpersonen, var stark och kunde stå emot och även skydda kamrater mot mobbarna. Sista boken hette, om jag minns rätt, ”Den nya läraren på Singleton”. Läraren var förstås Gunnar, vilket visar att han gillade sin skola. Fick ihop det med husmor på slutet. Ja, sedan levde dom lyckliga i alla sina dar och använde strykjärn till det som strykjärn ska användas till.


 5. Jag (som växte upp i huvudsak på 60- och 70-talen) läste också Singleton-böckerna och minns att jag tyckte de hade ett ålderdomligt språk. Däremot har jag gjort en ny bekantskap med namnet under den gångna sommaren. En förhållandevis billig single malt whisky vid namn Singleton. Bättre än böckerna och mycket bättre än glögg som du skrev om i inlägget efter detta. Pröva den gärna om du som jag är whiskyvän!


  • Tack för tipset, jag ska se om dom har den på mittt apotek. Dock bör jag iaktta en viss försiktighet, då jag inte gillar för hårt rökt whisky.


   • Då borde Singleton passa dig för den är inte så rökig men har ändå fyllig smak.


 6. Va bra att alkoholskt sakkunniga utreder bloggen intrikata frågeställningar. Och att de till skillnad från politiskt sakkunniga
  förmår uppvisa insikt och samförstånd.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: