h1

BÅB

maj 11, 2013

Med anledning av spaltens senaste spalt, i vilken omtalas den store skådespelaren Benkt-Åke Benktsson, 216 kilo, vet min korrespondent på Reymersholme, herr O, att berätta en händelse från Malmö stadsteater:

Ingmar Bergman, känd för sitt oavvisliga krav på att alla i ensemblen skulle infinna sig punktligt, repeterade en pjäs. Vid en repetition saknades BÅB. Minuterna gick, Bergmans mulnande övergick i svärta. Men så kom BÅB , till slut. Alla väntade. Vad skulle han skylla på?

Ja, förlåt, ja ble litta sen. Ja fick ente å maj den forbannade taxin.

Annons

4 kommentarer

  1. Ganska likt ”Jolly Bob” i Hasse oTages filmer…………………
    Fast det skilde nog 30-40 kilo


  2. Åhhhh, om man en enda gång i livet fick leverera en sån replik i rätt ögonblick!


  3. Minns från tidig barndom att det i stan fanns en stor tung skådis med detta namn. För bara någon månad sen fick jag på Kanal Global för första gången se BÅB i en helmysig söder-om-landsvägen-film, där han skickligt gestaltade en bonne av den rätta söderslättska ullen. Bondmoran hette Karna och förlät honom både fylle och fruntimmer.


  4. Kommer ihåg en gång när BÅB ”klädde på sig” en taxi. Det var vid skådespelarens bostad på Kronborgsvägen. Chauffören höll upp dörren till baksätet, varvid BÅB lade händerna på sätet och kröp in i bilen. När hela skådespelaren kommit in, gjorde han en skicklig vridning av kroppen så att han kom upp i sittande läge, därmed uppfyllande hela baksätet i den stora Volvobilen. Så hans kommentar till Ingmar Bergman var säkert ytterst relevant.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: