h1

Den lille röe

januari 14, 2013

Efter spaltens skakande rapport om sin ambulansfärd till akuten har följande kommentar från herr Ö i Ljunghusen nått mig:

Jag vill upplysa Herr Spalten att en levande gosse i 77-årsåldern har utnyttjat sitt hjärta 2,8 miljarder gånger (antal hjärtslag) och pumpat runt drygt 2 400 kbm blod i ådrorna.

Ja han är duktig, den lille röe. Men han får allt hålla på och slå några år till.

Eller den lilla röa, det är kanske en hon?

Annonser

4 kommentarer

 1. Den lille röe är sannolikt en hen.


 2. Hej Åke,

  Vi är ett fritt och nyfiket – håll i dig nu – kulturkollektiv under namnet Franks Orkester. Vår ursprungstanke var att heta Frank Rijkaards Orkester, efter den gamle holländske storspelaren, men det var för långt och otympligt (prova att skriva in frankrijkaardsorkester när du söker efter en hemsida, eller försök dig på att förklara storheten i en mustaschbeprydd defensiv mittfältare från sent 1980-tal för valfri person på gatan).

  Nåväl. Du är, likt Frank Rijkaard, en av de personer som har präglat vår uppväxt och, om vi tillåts vara pretentiösa, världsbild. När vi var yngre spenderade vi otaliga timmar framför TV:n och skrattade så vi grät åt dig, Sven och Gösta när ni framförde era sketcher.

  Idag är vi alla äldre. Men vår nyfikenhet har knappast blivit mindre, snarare tvärtom. Idag driver vi en podcast som fått det fyndiga namnet ”Vad hände sen?” och helt enkelt är ett intervjuprogram med godtyckligt utvalda personer som vi är nyfikna på. Du är en av dessa personer, faktum är att du antagligen är den vi är allra mest skulle vilja möta för en pratstund.
  Att titeln är ”Vad hände sen?” beror på att vi skulle vilja veta hur ditt liv ser ut idag och inte minst höra berättelser från din karriär och hur det var då.

  Det vore en otroligt stor ära att få göra denna intervju med dig, Åke. Vi befinner oss i Stockholm och är väldigt flexibla kring tid, men gärna så snart som möjligt givetvis.
  Det enda vi kräver är att få bjuda dig på lite mat och det du önskar att dricka.

  Vi ser mycket fram emot att höra av dig.

  Med vänliga hälsningar

  Franks Orkester, genom Martin Orup

  Om Franks Orkester
  Ett fritt och nyfiket kulturkollektiv av sydsvensk härkomst, men numera bosatt i Stockholm. Vi har varken politiska, religiösa eller kommersiella intressen. Kollektivet består av journalister, lärarstudenter, marknadsförare, och statsvetare.

  Kontaktuppgifter:
  Martin Orup 0733-124905
  Jakob Stenberg 0768-936690
  Petter Granqvist 0725-764043


 3. Skulle denna intervju bli offentlig kommer jag
  att sitta på första parkett.


 4. Ber upphovsrättligen att få föreskriva mitt hjärtinnerliga alliansrecept, tillgripligt när Spaltens lilla röa närmar sig 4:e miljardte slaget:
  Vårliga hjärtflammor botar vådliga hjärtflimmerKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: