h1

Si, sladdmannen kommer

december 23, 2012

Spalten har blivit med ny dator, vilket föranledde mig att ringa min gamle vän Nilsson, som jag gemenligen och lite respektlöst kallar sladdmannen. Denna förträffliga person har tagit som sin uppgift i livet att reda ut de härvor av sladdar som hänger och dinglar bakom datorer och tevear och förpestar livet för så många av oss. Han kan en massa annat också och använder det danska altmuligman för att beskriva sin verksamhet. Alt mulig är danska för allt möjligt.

Och si, sladdmannen kom och inom några minuter hade han rett ut det råttbo av sladdar som ockuperade en stor del av mitt skrivbord och det underliggande golvet. Vi gick även igenom en byrålåda med gamla datorprylar, lapptoppar och annat, som jag ängsligt sparat genom åren i någon sorts befängd tro att jag en gång skulle få användning för dem. Sladdmannen undersökte därefter innehållet i byrålådan och det visade sig att allt gick att kasta. Grejor som bara legat och surat i sin låda lades nu i papperskassar från Hemköp för vidare befordran till närmsta sopsortering.

Det som låg i  kassarna och blänkte svart och grant såg för mig ut att vara värt minst femtiotusen kronor, men är  på sin värt en femtilapp om någon nörd skulle vilja köpa det, vilket är föga troligt. Tekniska grejor kostar inte många spänn att tillverka, det är först när datorkrämarna säljer dem de kostar skjortan.

När sladdmannen lämnade spaltutrymmet var det ordning på råttboet och lådan var tömd.

Sladdmannen gick vidare till nya råttbon och leksakslådor, god bless him.

FOTNOT     Rubriken på dagens inlägg är en travesti på Si, iskarlen kommer, ett drama av den amerikanske Nobelpristagaren Eugene O´Neill. Pjäsens engelska titel är The Iceman Cometh.

Annons

4 kommentarer

  1. Fotnoten var väl egentligen onödig med tanke på läsekretsens intellektuella status. Men det är klart, det kan ju finnas en eller annan tillfällighetsläsare.
    God jul, redaktörn!


  2. I varje hem finns minst en låda med kan-vara-användbart-en-dag-prylar. För det mesta är allt slängbart 🙂 God Jul!


  3. Släng inte i dag
    vad du kan behöva i morgon


  4. Den som spar han har! God Jul spalten!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: