h1

Äckelmagen

december 5, 2012

Spalten lider av äckelmage, ett substantiv jag själv har hittat på. Jag är vad man kallar äckelmagad, vilket betyder att man blir äcklad av saker man ser eller hör talas om.

Att vara äckelmagad kan ställa till svåra problem i vardagen. Jag brukar sålunda servera mig min middag på en bricka framför teven och där gäller det att vara försiktig. Är det naturprogram bjuds man insekter som äter varandra på tvären, hyenor som sliter i antilopsenor och fågelhonor som kräks upp mat i näbben på sina ungar.

Något som ställer till det för mig är också den ökande tendensen att skoja om äckligheter. Barn älskar exempelvis att frossa i snor, vilket är det äckligaste sekret jag känner till.

Programmet Fråga doktorn är synnerligen förrädiskt: där kan man till sin välsmakande kotlett erbjudas såväl variga eksem som hemorrojder och flytningar i underlivet. Dessa får man visserligen inte se i bild, men det räcker att höra om dem för att jag ska tappa aptiten.

Jag tror jag ska skriva till Fråga doktorn och höra om det finns någon bot för mina besvär. Kanske finns det avvänjningskurser där man kan bli av med sitt äckelmageri, ungefär som flygrädda kan bli av med sin rädsla.

Annons

5 kommentarer

  1. Då är spalten kvackmagad som di säger i Blekinge. Kanske bäst att inta sin måltid i matsalen.


    • Sitta där ensam!


  2. Gör som flygrädde Lasse ”Jag kan flyga” Åberg i Sällskapsresan, och upprepa mantrat dagligen i hemmet – tills botad:
    – Jag kan äta julbord när TV pratar analklåda.


  3. Skärp dej Cato.


    • Aldrig i livet!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: