h1

Dagens helgon: Lars-Gunnar

december 3, 2012

En dag i nådens år 1987 tog jag det södergående tåget från Stockholm till Norrköping för att vara med i tv-programmet Supersvararna. Det var den enda gången jag  träffade Lars-Gunnar Björklund. Vi levde så att säga i skilda världar, han var sportjournalist och idrott är ju inte riktigt min likör.

Men mötet gick bra, vår kemi stämde. Lars-Gunnar var för övrigt den ende sportkommentator som kunde få mig att titta på åtminstone en halv ishockeymatch i tv. Denna sport som jag mest betraktar som slagsmål på hal is blev uthärdlig tack vare L-G:s distans, humor och allmänbildning.

Jag kan tänka mig att han därför kanske inte var helt uppskattad av sportnördarna, som ju, som bekant, är ett totalt humorlöst släkte.

Dan efter tog jag tåget tillbaka till Stockholm och skrev in mig på Sabbatsbergs sjukhus där jag fick en ny vänsterhöft.

Hur det gick i frågesporten minns jag efter 25 år inte riktigt, men jag tror jag klarade mig hyfsat. Jag tävlade mot bland annat skådespelerskan Inger Nilsson och den  oliiiidligt allmänbildade Peter Harryson. På frågan om till vilken sport jag kopplade begreppet bogey svarade jag brottning, vilket ju inte var särskilt begåvat.

Men en trevlig resa var det och Lars-Gunnar Björklund bevarar jag i varmt minne.

Så var det med det.

6 kommentarer

 1. Det gick rätt bra för dig i frågesporten vill jag minnas.


  • Jag tror det, men det är inte lätt att minnas vad som hände för 25 år sen. Men jag tävlade mot skådespelaren Inger Nilsson och den oliiiidligt allmänbildade Peter Harryson. Och jag minns att jag föll på en sportfråga (förstås). På frågan om till vilken sport man kan koppla bogey svarade jag brottning. Inte särskilt begåvat, idag skulle jag veta bättre.


 2. Hmmm… menar du att begåvning mäts i storheten ”Bogeykunskap”? Skrutt. Jag som trodde att jag var ganska begåvad och allmänbildad. Där ser man.

  Vad i hela friden är bogey??


  • Bogey är en golfterm. Ett slag över par.


 3. Inte lätt att veta om man inte spelat moderatbandy!


  • Det gör jag inte, men jag är en hängiven googlare.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: