h1

Findus och jag

september 21, 2012

I likhet med katten Findus älskar jag gränslöst pannkakstårta. Dock skiljer sig mitt recept en aning från det finduska. Jag använder sålunda inte vispgrädde mellan pannkakslagrena utan – och detta kommer förmodligen som en chock för de flesta – crème fraiche!

Anledningen till detta är att jag vid ett tillfälle, då min kropp och själ ropade efter pannkakstårta, inte hade någon vispgrädde hemma. Jag tog då vad jag hava kunde, nämligen crème fraiche. Detta visade sig vara en veritabel lyckträff, cf bildar tillsammans med rårörda lingon, en synnerligen subtil smaksensation, som med flera hästlängder slår vispgräddens mesighet.

I övrigt har jag inte så stora likheter med katten Findus. Jag gillar hans husse, gubben Pettson, men delar på intet sätt hans faiblesse för råttor och möss. Jag kan även tänka mig att leva utan att lapa grädde från ett fat på golvet. Och vi ska bara inte tala om kattmat, som jag med största visshet skulle ha avskytt om jag erbjöds sådan.

Fy katten!

 

 

Annons

6 kommentarer

 1. Låter gott! Ska testas vid nästa pannkaksfrosseri. Men det blir med hallonsylt och inte krösamos.


  • Det går precis lika bra med hallonsylt.


 2. Jaha och när kommer herr Catos kokbok??


  • Melander och jag hade faktiskt långt gångna planera på att ge ut Werner & Werners kokbok, men det blev inget. Någon egen kokbok planerar jag inte, det finns redan alldeles för många kokböcker.


  • Din skulle absolut bli roligast!!


   • Självklart, Sickan.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: