h1

En hedersknyffel

september 3, 2012

I söndags såg jag en inslag i tv-programmet Landet runt som handlade om Jan Myrdal och något som jag uppfattade som ett Myrdal-sällskap.

Denne man, som hyllade några av världens största banditer, Stalin, Mao och  Pol Pot och som i bok efter bok tog heder och ära av sina föräldrar, av vilka en var Nobelpristagare i ekonomi och den andra hyllades över hela världen för sina fredssträvanden, har alltså ett sällskap!

I inslaget fick vi veta att JM hade för vana att i debatter somna när meddebattören yttrade sig.

En riktig hedersknyffel.

 

 

 

5 kommentarer

  1. Vad förväntar du dig av ett samhälle med sådan snedvriden moralisk uppfattning som detta? JM är en intellektuell gigant på en mycket liten scen och då spelar det ingen teater om han levererar dynga eller skit. Han har ju en korrekt grammatik, och Sverige häpnar.


  2. Såna där ”knyfflar” lyckas alltid skaffa sig anhängare.


  3. Åke, dina inlägg är som alltid lysande!


    • Äsch. Men tack.


  4. Lite allvar. Att Myrdal somnar numera under debatter kan möjligen hänga samman med att han är 85 år. Myrdals tre böcker om hans barndom är mycket läsvärda. Det kan låta konstigt men han har en ovanlig förmåga i dessa böcker att beskriva ett barns och en ung pojkes känslor, funderingar och livssituation.
    Föräldrarna var duktiga yrkesmänniskor men som föräldrar var dom verkligen inga föredömen. Även hans båda systrar har skrivit böcker om dem där detta framgår. Men Myrdals politiska omdöme är inte mycket att hurra för.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: