h1

Konsten att äta korv med bröd

juli 1, 2012

Den korv som serveras i bröd är i allmänhet något längre än själva brödet, vilket gör att man före ätandet måste manövrera korven så att den får rätt läge i brödet. Detta görs enkelt med pekfingret på den hand som inte håller i korven. Man bör dock tillse att pekfingret är väl rengjort före petandet.
När det gäller rätt läge i brödet finns två skolor. Den ena är att man puttar in korven så att kanten på ena sidan ligger jäms med brödet. Man får då finna sig i att äta den ganska långa del av korven som hänger ut på andra sidan utan beledsagande av bröd, vilket många finner vämjeligt.
Den andra metoden är att låta korven behålla sitt ursprungliga läge och få två mindre delar av korven brödlösa. Båda metoderna är ungefär likvärdiga. Det bästa vore förstås om korven och bröden hade exakt samma längd, men så är det inte, åtminstone när det gäller smal korv. En tjock korv är i allmänhet något kortare och passar precis in i brödet.

Varför så är fallet vet jag inte men förmodligen beror det på ren tanklöshet hos fabrikanterna.

 

3 kommentarer

  1. Endast Gud och slaktarn vet vad en korv innehåller…


  2. Rätt! De smala korvarna är alldeles för långa. Jag förstår inte varför ingen kritiserat detta missförhållande tidigare. Och varför hör man förresten aldrig någon protestera mot att den där gula strängen dom lägger på korvarna nu för tiden kallas för senap? Ättikskräm vore ett lämpligare namn. 😦


    • Själv väljer jag alltid det man kallar ”stark senap”, som inte är så dum, i alla fall inte lika dum som den vanliga.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: