h1

Sex ex…

maj 28, 2012

I går stod spalten utanför Caroli city i Malmö och försökte kränga Faktum, som är de hemlösas i Malmö tidning. Det gick väl så där, det vill säga inte särskilt lysande. På två timmar sålde jag sex ex. De flesta andra som deltog i kampanjen sålde tjugo, Ilmar Reepalu ännu fler.

Mina presumtiva kunder var inte alltför trakterade av min vara. Några tackade artigt nej, några sa vänligt att de redan hade köpt, några tittade bara rakt framför sig. Ungefär som jag när jag kommer ut från Hemköp och det står en Faktum-försäljare i min väg.

De flesta som köpte var äldre damer. En sådan köpte trots att hon var synskadad och därför inte kunde läsa. Hon gav mig pengarna och lät mig behålla tidningen.

Annons

5 kommentarer

 1. H a l l å!
  Vad kostar den?


  • F’låt min ballögdhet.
   Såg inte prislappen 50:- uppe t h.


   • PS. Kan Spalten skicka 1 ex om man sätter in 50 spänn plus B-porto? Med tanke på bloggens läsarnumerär, betyder JA att Reepalu kan bli omkullsprungen av Spalten! Whaoh…DS.


 2. PS 2. I varje fall den synskadade damens tidning borde kunna köpas! Därmed torde hennes sannolika avsikt – att sälja exet en gång till och dubbla de hemlösas intäkt från henne – ha tillmötesgåtts. DS 2.


  • Exet är kastat och befinner sig bland andra tidningar bland pappersavfallet.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: