h1

Uppåt

maj 17, 2012

I dag är det Kristi himmelsfärdsdag, den dag då Jesus lämnade det jordiska och tog sig till himmelen. Där var han garanterad en bra plats, sittande vid Gud Faders högra sida.

För spalten och många andra svenska hedningar betyder dagen bara att man är ledig från jobbet. I mitt fall betyder den inte ens det eftersom jag är pensionär och därmed är ledig hela året.

Varje gång Kristi himmelsfärdsdag inträffar kommer jag att tänka på min gamle vän och kollega på Expressen, Peter Himmelstrand, som även han har lämnat jordelivet. Vart han tagit vägen vet jag inte, men jag hoppas där finns John Silver utan filter att tillgå och att han fick en tändare med sig.

Peter dog visserligen av cigaretter, men jag tror inte att sånt skit som lungenfysem och cancer finns i himmelen.

 

Annons

5 kommentarer

 1. Läste denna högaktuella kommentar på ett MFF-forum:

  På läktaren för drygt 2000 år sedan:

  ”Vi vill se Kristi flyga
  Vi vill se Kristi flyga”

  ”Kristi flyger som sig bör
  Det är det som susen gör”

  Eller om han inte lyfter…

  ”Romarjävel, Romarjävel
  Det är en Romarskandal”

  Efter ett tag bröts allt för att mesopotamierna kastade in sandaler.


 2. Peter Himmelstrand var ju inte bara journalist, utan också en flitig låtskrivare. Tycker att Borgholmsvalsen med hans text, Drömmen om Elin, är en underbar låt. Var det förresten inte den som Tommy Körberg slog igenom med?


  • Jag visste inte att Drömmen om Elin också heter Borgholms-valsen. Varje dag lär man sig nåt nytt. Jag håller med om att det är en fin text.


   • Jo, Borgholmsvalsen komponerades av en öländsk spelman vid namn Olaus Nilsson. Sen gjorde Calle Jularbo en lätt bearbetning av den, döpte om den till Drömmen om Elin och gjorde succé med den. Sen, mycket senare, skrev Peter Himmelstrand texten till den så att också Tommy Körberg kunde göra succé med den. 🙂


   • Elin kunde ha blivit min låt! Nån gång på sjuttitalet skulle Berns göra en show och kom på idén att sätta text till gamla dragspelslåtar. Jag tillfrågades men saknade självförtroende och budet gick till Peter. Jag är inte säker på att jag skulle ha gjort en lika ömsint och medkännande text som han gjorde. I sammanhanget skrev för övrigt Björn Lindroth en härlig text till Afton på Solvik.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: