h1

Mangs och Mangs

maj 7, 2012

Nu står det mycket om den misstänkte massmördaren Mangs i bladen. Varje gång jag stöter på namnet erinrar jag mig min gamle kompis Sune Mangs, som var farbror till mördaren.

Under min tid som nöjesreporter i Stockholm blev Sune och jag goda vänner och gick understundom till gamla Börsen och tog ett glas efter hans Knäppupp-föreställningar på Ideon. Nåja, i Sunes fall blev det mer än ett, han var glad i brännvin. Men, som han alltid hävdade, aldrig före föreställningen! Den regeln höll han hårt på.

Sune var en glad och godmodig herre, dock med ett i branschen välkänt dåligt ölsinne. Det talades om att han ibland slog sina damer när han var på fyllan. Mig slog han dock aldrig, även om det var nära en gång under en vild och blöt efterfest i någon stockholmsförort, där jag flirtade ohämmat med hans dåvarande flickvän. Men jag lyckades lugna honom.

Mördade gjorde han aldrig.

På bilden här nedan, knäppt av Expressens fotograf Lasse Nyberg, intervjuade jag Sune Mangs, som gjorde succé i en parodi på Birgit Nilsson i en revy på Gröna Lund. Sune var bara 62 år gammal när han dog.

Mangs och spalten

Annons

2 kommentarer

  1. Sune M är den ende jag hört beställa en 12:a Grön Chartreuse till kaffet…


    • Farbror Sune visste vad han gjorde. Grön Chartreuse håller 55 % och lär vara den starkaste brygd som saluförs.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: