h1

Fotbollsdrömmar

maj 6, 2012

I natt spelade spalten fotboll. Jag hade gul tröja, vilket jag antar betyder att det var landslaget jag lirade i. Jag stod i mål. När drömmen slutade stod det 4 -1 till motståndarlaget.

Efter att ha släppt in fyra mål beordrades jag av lagkaptenen att inta en annan position på planen. Där vaknade jag tack och lov.

Varför spalten, som inte är ett dugg sportintresserad och som varken spelar fotboll eller tittar på fotboll i teve drömmer om fotboll är mig en gåta, men drömmarnas vägar tycks vara lika outgrundliga som vår herres.

Några drömmar om att bli fotbollsspelare har jag aldrig haft, inte ens när jag var en liten notis. Det enda jag kan minnas att jag ville bli var spårvagnsförare på trean.

Eftersom det gick åt skogen med mitt målvakteri antar jag att drömmen egentligen inte handlade om fotboll utan något annat tillkortakommande i mitt liv.

Vilket vågar jag bara inte tänka på.

8 kommentarer

 1. Sakta i backarna. Gul tröja för en malmöbo är Kanariefåglarna,
  IFK Malmö. F n i lingonserien, men en gång stolta kvartsfinalister i Champions League, dåvarande Europacupen.
  Kanske ett nerköp för Spalten, men att di Gule får ett så starkt hemmanamn i manskapet ser vi gulingar som medial metafor för en ny vår!


 2. När jag ser spårvagn nummer 3 (Ringlinjen) kommer jag att tänka på min fysiklärare på Realskolan, som bad mig redogöra för skillnaden mellan lik- och växelström. Eftersom jag prioriterade klasskamraternas skratt före bra betyg, så svarade jag ”Ringlinjen går på likström men 1:an, som pendlar mellan centrum och Limhamn, går på växelström.” Där rök chansen att bli ingenjör.


  • Fast det var väl ändå fyran som gick mellan Limhamn och Gustav Adolfs torg?


   • Ja tyvärr råkade jag förväxla siffran 1 med siffran 4. Kanske en liten förklaring till mitt mattebetyg? Jag åkte spårvagn max en gång vartannat år. Där jag bodde var det nära till skolor, bior, torget, Ohlssons, triangelen, polishuset etc. Behövde inte ens använda cykelen.


   • Hette fysikläraren möjligen ”Kusken” (Georg Karlgren, p g a att han körde så många vid examen)? Och hade ni lika nära till
    Taatern som Triangelen?


 3. Kommer inte riktigt ihåg vad fysikläraren hette som jag hade, men han hade en fantastisk inlevelse vid undervisningen. En gång drog han ett kritstreck på tavlan och sade: ”Ponera att vi har en järntråd…”. Därefter kliade han sig i nacken och suddade ut kritstrecket, varefter han sade: ”Nej vi tar en koppartråd istället” varefter han drog ett nytt kritstreck. Har man sagt att ett kritstreck betyder en specifik sak så har man. Pedagogik på högsta nivå.


  • Jag gillar den sortens bakvända logik.


   • Ja, den tidens lärare var inte snälla (undantaget deras favoriter),
    men precisa, logiska och stringenta. Egentligen ett rent nöje att
    få ta del av deras läroverkspedagogik, om man blott haft vett att
    uppskatta det istället för att sabotera mångas lektioner.



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: