h1

Klagor

oktober 30, 2011

Första klagan:

Att jag ska behöva lyssna till infantil popmusik bara för att jag vill höra intressanta intervjuer och nyheter i radions P4. Jag kan naturligtvis välja P1 i stället, men där är programmen inte lika roliga.

Andra klagan:

Att folk långt upp i samhällspyramiden (hjärnkirurger, bankdirektörer och liknande) inte kan lära sig att det heter egentligen och inte egenkligen? Ska det vara så förribannade svårt att sätta tungan mot främre delen av gommen?

Tredje klagan:

Att jag, när jag köper frukostflingor, ska behöva finna mig i att den jättelika kartongen innehåller en något mindre påse som bara är fylld till drygt hälften.

FOTNOT   Corn Flakes uppfanns 1894 av en slump av John Harvey Kellog. Det var också han som kom på att man bara skulle fylla kartongerna till hälften. Det var därför det gick så bra för Kellog´s.

Annonser

8 kommentarer

 1. När det gäller Radio P4 håller helt med , ibland undrar man om det bara är meningen att endast yngre skall höra på denna kanal. Ibland är man intresserad av vad som händer inom Malmöregionen.
  När det gäller tillbehör till frukosten vill jag föreslå Dig t ex Finax som innehåller havreflinger tranbär russin m m betydligt bättre än en massa socker som där är i flingor Hälsningar Arne Borgström


 2. Tack för tipset, jag ska pröva Finax. Även om jag tycker att det mer låter som ett ställe där man lånar pengar.


 3. Gemoneybank har tidigare erbjudit ett telefonlån, som hette Finax. Man erbjuder inte längre detta. Om telefonlån innebär, att man får låna en telefon eller om det innebär lån av pengar via telefon framgår inte.
  Allt detta fick jag veta genom en Google-sökning. Tack snälla Google!
  Med vänlig hälsning
  Petter Eremiten


 4. Annat språkligt ofog är att lägga till ordet UPP till det mesta. Starta UPP är väl godkänt men alla andra konstellationer? Radiosporten i går :gällande en match där någon lugnade UPP spelet. Man tar sig för pannan.


  • Ja jösses kors!


   • Det är dags för sportnomenklaturan att lugna NER sportnomenklaturen. Språkfattigdomen frodas UPP alltmer bland dess mediokra journalister.


 5. När det gäller frukostflingorna, hade det
  kanske varit bra om man hade fyllt UPP i påsen


 6. Retar mig enormt på ofoget (framförallt bland spisstrudar) att ständigt säga ”interjuva” istället för det korrekta ”interv j u a”.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: