h1

Måste dom skutta?

augusti 21, 2011

Äntligen är det höst – stormande häver sig havets bröst – och alla de kära gamla programmen är tillbaka, framför allt Postkodmiljonären. Spalten är en varm anhängare av alla frågesportsprogram, det har jag varit ända sen fyrtiotalet när Gösta Knutsson ställde frågorna och Ejnar Haglund var allvetare och talade med konstig röst.

Vad beträffar det Postkodmiljopnären har jag dock ett par smärre erinringar. Den förträfflige Rickard Sjöberg berömmer oss ofta för att genom att köpa lotter hjälper till att utrota allt elände i världen.

Okej, om vi nu är så duktiga, varför kan vi inte belönas? Till exmpel genom att få slippa de där käcka flickorna som skuttar (varför måste dom skutta?) in i folks vardagsrum och delar ut checkar till gråtande vinnare. Jag har inget emot de rara flickorna, men detta skuttande och gråtande tar alldeles för stor plats i programmet och stjäler tid från själva frågesporten.

Låt oss för guds skull slippa skuttorna!

Och gör programmet timslångt. Som det nu är, med skutt och reklam, är det ju för fanken nästan slut när det knappt har börjat.

Slutligen, låt min postkod komma upp nån gång. Ska det vara så svårt att komma ihåg 21143?

Annons

3 kommentarer

  1. Håller med om att frågesportsprogram är trevliga eftersom man kan passa på att testa sina egna kunskaper. Man aktiveras lite. Men varför är de inledande frågorna så enkla? T ex: Hur länge varade 30-åriga kriget? A. 10 år B. 12 år C. 30 år D. 150 år. Nej använd istället s k kuggfrågor. T ex: Hur många medverkade i Nöjesmasaker-sketchen Werner & Werner? De flesta svarar då 2 men det är ju fel eftersom fisken som ligger på skärbrädan bara vilar och kan således räknas som medverkande.


    • Jag har den smärtsamma plikten meddela att fisken (en överviktig torsk) inte vilade utan i likhet med papegojan i Monty Python faktiskt var avliden. För övrigt kan jag meddela herr Ö att Nöjesmassakern stavas med tre s.


  2. Tråkigt att höra att fissken är död, men vad dog han av? Han var ju pigg som en mört. Hur nånga s är det i fissk?Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: