h1

En intressant fråga

augusti 17, 2011

Spaltens ständige korrespondent i Vellinge, den allom välbekante herr Ö, har tillställt mig nedanstående intressanta frågeställning, som jag härmed vidarebefordrar till läsarna:

I Falsterbo finns det fågelexperter som varje år kan konstatera hur många exemplar av varje art det finns i området. I Sydsvenskan läste jag en artikel om det ökande antalet vildsvin i Skåne.
Hur bär sig dessa djurräknare åt? Om man under en dag har räknat fram ett visst antal på en viss plats, kan man ju inte vara säker på att de stannar på denna plats till nästa dag då räkningen fortsätter. Ett vildsvin är ju väldigt likt ett annat vildsvin och ena dagen kan det vara i Bokskogen och nästa i en annan skog.
Det är väsentligt enklare att räkna människor, som ju är väldigt olika varandra till utseendet. Risken är inte stor att någon förväxlar t ex Håkan Juholt med Tomas Östros.

I Afrika, tillfogar herr Ö upplysningsvis, har man infört streckkod på vissa djurarter vilket gör att man exakt kan fastställa hur många exemplar det finns…

 

6 kommentarer

 1. Herr Ö är nästan i klass med Spalten. Med sitt knivskarpa logiska resonemang har han gjort en hel yrkeskategori arbetslös – djurräknarna. Tragiskt visst, men sanningen måste fram.


 2. Men bara nästan.


 3. Zebran är nog det lättaste djuret att räkna, då det påstås att
  det inte finns två identiskt lika djur.För övrigt finns det dom som
  påstår att det inte finns några Zebror heller, det är bara
  hästar i pyjamas.


  • Varför skulle den påstådda arten häst ha valt enkom tvärrandig pyjamas? Nä, alla är kreativa jubelåsnor som förser sig med bruna, svarta, vita och gråa pyjamaser av varumärket Häst.


   • Hästens är rutigt


 4. Zebra ska man inte köpa, om jag minns rätt.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: