h1

Nästippen

maj 26, 2011

Jag har observerat att när gubbar och gummor kommer upp i sextifemårsåldern  flyttar de glasögonen till en plats längst ner på nästippen. Jag antar att de med denna lilla kosmetiska förändring vill markera att även om de nu uppnått mogen ålder har de på intet sätt förlorat sin mentala kompetens utan följer även i fortsättningen dagens kulturutbud och vill betraktas som synnerligt bildade och högt aktade seniormedborgare.

Spalten är inget undantag. Dock klarar jag inte av att låta brillorna vila på nästippen utan att jag håller i dem. Glasögonen klämmer då åt näsans luftintag, vilket är fruktansvärt otrevligt och får mina yttranden att bli löjligt nasala. Hur andra gubbar och gummar gör vete fan.

Fotografiet här nedan togs för några år sen i Uddevalla i samband med en intervju för tidningen Bohusläningen. Posen intog jag för att fotografen skulle få en trevlig bild av en gemytlig och lite underfundig äldre herre.

Foto: Lasse Edwartz

Annons

5 kommentarer

 1. Goddag herr Spalt,
  har du såna problem med glasögonen, får du här ett enkelt tips (som du troligen redan fått)
  Investera i et ”Senilsnöre” så har du alltid brillorna med dig runt halsen. Men du ser ju inte så tuff ut som när du greppar glasögonen på bilden.
  Med vänlig hälsning
  Rolf Åkesson


 2. Fortsätt håll glasögonen med handen,
  då kan man samtidigt justera avståndet
  på lilla nästippen


 3. Snajdigast och elegantast är att skita i demenstrossen runt brillorna och
  drömskt hängiva sig åt Hjalmar Söderbergs bitterljuva fin-de-siècle-attribut lornjetten eller monokeln (äv enkellornjett). Då är man per definition en
  äldre bildad herre på promenad i t ex Humlegården. Kanske till den vattenbutik som Gregorius frekventerade innan han likviderades av densamme Söderbergs alter ego Glas (ej dricksglas utan dr Glas).


  • Även doktorn bar väl Glas-ögon. För övrigt är det ingen av mina korrespondenter som har förstått mitt inlägg om nästippen. Jag avsåg inte att få hjälp med mina proteser (jag har dubbelslipat så jag kan ha dom på jämt) utan peka på ett allmänt och kokett beteende hos folk som flyttat in på Ålderstigen. Men det var nog ett lite för subtilt ämne.


   • Tror ej uppsåtsförvirringen beror på huruvida kyrkobokförd utefter gatusträckningarna Ålderstigen fram till Hädangången. I vår naturliga strävan att överträffa munterhetslegenden Spalten, får ofta vantolkningar tillgripas för att optimalt illustrera korrespondenternas stora kvickhet.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: