h1

Veteraner

april 12, 2011

Apropå spaltens bild av den gamla volvotaxin och den i hans tycke proportionerligt småväxte chauffören påpekar en av spaltens korrespondenter att personerna i de gamla bilannonserna alltid tecknades som pygméer. I en Morris Minor fanns därmed plats för en hel familj – mor, far, tre barn plus mormor.

Trots ivrigt letande på webben hittade jag ingen sådan gammal morrisannons, men här är ett gammalt vykort med den pyttelilla Renault cv 4 och ett sällskap bestående av tre personer (pappa, mamma och moster Elsa i fräcka solglasögon) och tre barn. Eftersom passagerarna inte är tecknade utan fotograferade får man själv föreställa sig hur de lyckades baxa in sig…

Vad anbelangar Morris Minor hade spalten en sådan på sextiotalet, dock inte den gamla klassikern utan den då omåttligt populära variant som kallades Hundkojan.

Därmed får det vara slut för den här gången från spaltens veteranbilsklubb.

Annons

3 kommentarer

  1. Den begagnade minorn är nog lite mycket begagnad


    • Tycker du det? Försäljaren på Ärlige Harry Bil AB sa att den bara hade gått tretusen mil. En ägare, en pastorsadjunkt från Hammenhög.


  2. Apropå vanan förr i tiden att fylla små bilar med mycket folk. Jag stötte en gång i tiden på en familj som hade fått motorstopp på vägen mellan Borås och Varberg. Det var mor, far, fyra barn och en liftare. Bilen var en PV 444. Respekt!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: