h1

Hör ni ni

mars 13, 2011

Det här med övervikt hör ni ni.

I medelåldern får vi veta att vi väger för mycket, att allt som smakar gott (det vill säga det som är sött och fett) är skadligt och att allt som smakar apa eller i bästa fall ingenting alls (grönsaker och diverse andra löv) är nyttigt.

Denna insikt och ens oförmåga att efterleva den, ska man sedan bära med sig i hela sitt liv. Varje dag och varje timme ska man påminnas om sin usla karaktär och dåliga smak, varje kväll ska man gå till sängs med dåligt samvete och varje natt ska man ligga vaken och försöka somna på denna knöliga huvudgärd, till dess att döden en dag kommer som en befriare.

Är detta rimligt hör ni ni?

 

Annonser

4 kommentarer

  1. Ett effektivt sätt att minska aptit och sug, när ämnesomsättningen gått i stå och kilona byggs på, är att börja röka igen. Det slutade vi ju alla tidigt med för att undgå kol, cancer etc. Börjar man åter gasa vid 60-70, hinner inte cancern förekomma de vanliga dödsorsakerna. Dessutom får gammeldansken, gt och wp återse en kär gammal vän…


  2. Visst är det en dyster insikt att inte få lov att äta sig mätt resten av livet.

    Men den nu så populära dieten LCHF visar att man visst kan äta sig mätt så länge man nöjer sig med dom feta godbitarna. Man måste dock fortfarande avstå det söta (och även mjölmaten).


  3. Läkare och dietister är allmänt trista typer. Aldrig hör man dem säga: ”Och så tar vi ett glas sherry och två mazariner en timma före sänggåendet”. Nej, det blir alltid ”glöm nu inte att ta blodtryckspillren och att koppla nattkatetern”. Det är så charmlöst.


  4. ”Det är ju fasiken att man ska behöva leva ett helt liv som en sjuk för att få dö frisk.” Sagt av Magnus Härenstam i en monolog på ngn föreställning.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: