h1

Osäkert

mars 7, 2011

När jag hör ordet kultur osäkrar jag min revolver, påstås en känd nazistkoryfé ha sagt. Det tycker jag är att ta i, såväl Jan Långben som Harpo Marx lär väl dväljas inom kultursfären. Men det finns annat som får mig att låta handen söka sig neråt bältet och famla efter det vapen jag alltid bär där.

Jag osäkrar sålunda min revolver när jag hör ordet SNACKIS och när jag hör nån beskäftig radiopratare tala om PUBLIC SERVICE. Är det public service att servera idiotpop mellan alla nyheter och att släppa fram puerila barnrumpor som timma efter timma sitter och säger meningslösheter?

Nä så tammefan!

FOTNOT 1    Det var ingen av nazistledarna som sa det där om revolvern; det är en replik ur en pjäs av den nazistiske författaren Hanns Johst (1890-1978). Wenn ich Kultur höre … entsichere ich meinen Browning. (När jag hör kultur… osäkrar jag min Browning).
Vilket är felaktigt då en Browning inte är en revolver utan en halvautomatisk pistol. (Källa: Wikipedia)

FOTNOT 2    Men antagligen använde sig Göring och grabbarna med förtjusning av citatet.

FOTNOT 3   För övrigt är det väl lite snopet att tyskarna sköt med en amerikansk pistol från en fabrik i Utah? Om den åtminstone hade hetat Brauning!

FOTNOT 4   Robert Browning (1812-1889) var en engelsk poet. Han har inte ett smack med det här att göra, ville bara  nämna honom för att visa min otroligt höga bildningsnivå.

FOTNOT 5   Nu är detta inlägg slut.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: