h1

Skrot

november 13, 2010

När jag kollar hur mycket jag har på checkkontot står det 376:92 eller 4 598:23 eller så. Då frågar jag mig var alla dom där örena kommer ifrån. Tog vi inte nyligen bort femtioöringen och hade vi inte då för alltid eliminerat allt skrot?

Icke. Det är bara vi konsumenter som har gjort det. Handelsmännen har behållit småkrafset. Jag läser på mitt kvitto från Hemköp att jag har köpt skorpor för 15:90, sill för 35:80, ost för 99:55 och lite till. Eftersom jag betalar med kort och svarar ja när kassafröken frågar om jag vill ha det på beloppet blir slutsumman 356:88.

Detta finner jag ohemult. Går jag in på banken och ber att få ta ut 2 ooo kronor och 84 öre får jag tvåtusen kronor och inte ett rävis mer. Påpekar jag då att banken är skyldig mig 84 öre får jag bara ett charmant leende av kassafröken till svar.

Nu undrar ni kanske vart alla dom där örena tar vägen. Jo, dom hamnar i bankens kassavalv där dom ligger och har det gott och förökar sig och blir till miljon- och miljardbelopp som banken sedan delar ut som bonus till redan högavlönade bankdirektörer. Är detta rätt och riktigt?

Då kunde vi ju lika väl ha behållit vårt skrot?

Rätta mig om jag har fel. Eller förresten, gör inte det.

 

 

Annons

One comment

  1. Jagvilljagvilljagvill! Man måste bara älska dig, sådetså.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: