h1

Lejon och lejoninnor

november 11, 2010

Nedanstående fotografi, som tillsänts mig av min ständige korrespondent Felle, påminner mig om en resa som spalten och dåvarande statsminister Thorbjörn Fälldin gjorde till Afrika en gång på sjuttiotalet, när spalten jobbade på Aftonbladet.
Fälldin var tydligt obekväm när det gällde den officiella delen. Att i slips och kostym tala inför församlingar var inte hans likör. Men på utflykt till naturreservatet Serengeti levde han upp.
En tidig morgon gjorde vi en safari och där fick vi plötsligt syn på ett lejon och en lejoninna, som skamlöst, mitt framför våra ögon, utövade det mest ohöljda snusk. Kort sagt, de gjorde nya lejon. Fälldin var mäkta road av detta vilda sex, vilket kanske kan vara av intresse för en författare som planerar att skriva en bok med titeln Den motvillige centerledaren.

Såvitt jag kan se är lejonen på bilden samtliga av honkön. Detta är knappast ägnat att förvåna: femininer är av naturen sunt nyfikna. De lata hannarna låg förstås under ett baobaträd och rapade och drack gin o tonic.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: