h1

En rolig dröm?

september 27, 2010

I natt drömde jag att jag var den romerske politikern Marcus Porcius Cato, ni vet han som ville att Kartago skulle förstöras. Det lyckades han med (se puniska kriget), men inte i min dröm. Där hade han valts in i kommunfullmäktige i Kartago och pläderade för en sammanslagning av Kartago och dess grannkommuner. I drömmen avslutade jag mitt tal med orden:

– För övrigt anser jag att Kartago bör förstoras.

När jag vaknade insåg jag att jag hade drömt en mycket rolig dröm, som jag naturligtvis skulle glädja mina läsare i spalten med. Men senare på eftermiddagen, för ungefär fyra minuter sedan, började jag fundera och insåg snart att drömmen kanske trots allt inte var så rolig.  Jag beslöt då att inte publicera den. Kartago var väl förresten ingen kommun utan huvudstaden i det kartagiska riket? Kanske var det en stadsstat? Fanns det över huvud taget några kommuner i det norra Afrika, där Kartago var beläget?

Jag ångrade att jag inte följt med bättre på fröken Damströms historietimmar i Realskolan. Jo hon hette så.

MPC, Kartagos starke man.


Annons

4 kommentarer

  1. Stolt som jag är över mitt namn så brukar jag ofta citera Marcus när jag får den möjligheten. Att Kartago bör förstöras är dock ett svårt citat att klämma in i vardagen 😦


    • Det är inte lätt. Jag har funderat på att ta en resa till Tunisien, varifrån anordnas utflykter till det som finns kvar efter Kartago. Men hur man ska förstöra nåt som redan är ruiner är ju en svårare fråga.


  2. Ni behöver väl inte vara så petiga. Det måste väl inte vara just Kartago som bör förstöras. Det finns ju så mycket annat att välja på. För övrigt anser jag att förpackningsindustrin bör förstöras! Jag håller på att bli galen på alla dessa idiotförpackningar som man nästan måste vara inbrytarkung för att kunna öppna.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: