h1

Konsten att andas

september 11, 2010

I dag har jag lärt mig andas. Hur jag har klarat mig i snart 76 år utan denna insikt begriper jag inte, men det har gått.

Nog med sarkasmer. Damen som lärde mig konsten att andas är instruktör i medicinsk yoga, vilket inte ska förväxlas med transcendental yoga, sån där som Beatles sysslade med. Medicinsk yoga går i korthet ut på att man ska andas rätt.

Om jag följer instruktionerna och tränar andning elva minuter om dan kommer jag att bli en helt ny människa. Jag blir lugn och avspänd och tålmodig, får bättre blodcirkulation, lägre blodtryck, ökad intuition och en bättre aura (vad nu det är). Dessutom slipper jag drabbas av hjärtinfarkt. Bland mycket annat. Så står det i alla fall i ett papper som jag fick med mig hem.

Man är ju en skeptisk typ, men om papperet och yogafröken har rätt kan jag se fram emot total lycka och välgång de levnadsdagar jag har kvar. Det skulle min själ inte förvåna mig om jag går och vinner på Postkodlotteriet också av bara farten!

FOTNOT:   Varför man ska träna just elva minuter fick jag aldrig nån riktig kläm på, men det är väl bäst att göra som fröken säger.

Annons

One comment

  1. Att göra som fröken säger ligger djupt inbäddat i den manliga reptilhjärnan … frågar man begriper man ännu mindre och får möjligen mindre utdelning.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: