h1

En liten skamsen undring

september 5, 2010

Nu ska jag skriva ett inlägg som kommer att göra mig hånad, bespottad och begabbad och som kommer att rendera mig många nya vänner som jag  egentligen inte vill ha, men jag kan inte hålla mig längre.

Varje gång det det talas om Sverigedemokraterna omnämns de som hemorrojder eller som ett gäng pestsmittade råttor som vi för allt i världen inte vill ha in i skafferiet. Vi måste absolut se till att de inte kommer till riksdag och kommunstyrelser och de får absolut inte tilldelas nån vågmästarroll.

Häromdan talade jag lite politik med en taxichaufför (det har man ju hört av utrikesrapporterande kolleger att det är taxichaffisarna som vet bäst) som sa:
– Jag satt och snackade med några kolleger för en stund sen och vi tänker rösta på Sverigedemokraterna allihopa.

En liten skamsen undring: det är möjligt, kanske rentav troligt, att SD är ena nassegrisar, men om det nu är så att en stor del av svenska folket håller med dem i deras åsikter, borde de då inte få göra sina röster hörda?

Om de inte får det, då har vi väl inte demokrati i Sverige, utan bara delvis demokrati?

Är det kanske rentav så att vi inte borde rösta fram politiker den 19 september utan ett nytt folk, ett med någorlunda anständiga åsikter.

FOTNOT 1   Jag är som sagt inte sverigedemokrat, jag säger bara som någon (inte Voltaire) sa:  Jag delar icke dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.

FOTNOT 2     Okej, kanske inte precis dö men närapå.

Annons

4 kommentarer

  1. Nu har jag uppdaterat mig på dig och det känns bra, svalkande som en fjällbäck. För övrigt hette min favoritmorbror Åke, han den ingifte med barnasinnet kvar och ett svårt magsår som inte tålde lök. Jag tippar att Åke blir nästa innenamn för de små telningarna som har hetat Kevin alltför länge.


    • Tack. För en gammal skåning är det förstås en stor ära att bli jämförd med en fjällbäck.


  2. Heja Åke! Jag har faktiskt tänkt i de där banorna också, men inte vågat utveckla. ”Man” vill ju inte vara till besvär för omgivningen.


  3. All heder åt Åke Cato som vänder sig mot den urskillninglösa hetsen mot Sverigedemokraterna. Den utövas av dessa politiskt korrekta fån, som formligen slår knut på sig själva för att v isa hur rättänkande och demokratiska de är.

    I själva verket är de motsatsen och fö kan noteras att det är helt i sin ordning för ett renodlat kommunistiskt parti – ej vänsterpartiet – att slå upp sin valstuga på GA Torg här i Ma lmö. Yttrandefriheten gäller tydligen bara vänsterut.



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: