h1

Den som spar

augusti 31, 2010

Eftersom jag är en fattig pensionär – så här i valtider är alla pensionärer fattiga – bestämde jag mig härom dan för att börja spara. Det är inte svårt att spara om man bara vet hur man gör. I söndags pratade jag med resebyrån om en resa till Mallorca. Resan kostade 21 219 kronor.
I dag ringde jag resebyrån och sa att jag bestämt mig för att inte resa. Vips hade jag tjänat 21 219 kronor! Skattefritt! Rätt ner i fickan!

Detta sätt att spara har jag inspirerats till av tidningarnas annonser. Där står det understundom att man kan tjäna så och så mycket genom att köpa en viss produkt som just nu är rabatterad.
KÖP EN SÄNG – TJÄNA 3 000 KRONOR, kan det till exempel stå. Jag går ett steg längre. Jag bestämmer mig för att köpa en säng för tjugotusen kronor och sen gör jag inte det. Då haver jag tjänat tjugo papp.

Det bästa med mitt sätt att spara är att man kan gå hur långt som helst. För ett par veckor sen lät jag bli att köpa en BMW Sport 3617 SL Aw 25 BC och tjänade då över en miljon bagare. Visserligen fick jag ju då ingen BMW Sport 3617 SL Aw 25 BC men vad fan ska jag med en BMW Sport 3617 SL Aw 25 BC till? Jag har ju färdtjänst. Går precis lika bra.

I nästa vecka planerar jag att göra det riktiga klippet. Jag har en villa på ge för sjuhundratolv miljoner.  På tisdag ringer jag mäklaren och säger att jag har ångrat mig. Kan han sitta med sin jävla villa.

Fast då tror jag nästan att jag har gnetat ihop så mycket att jag kan kosta på mig den dära resan till Mallorca för 21 219 kronor ändå.

Man får min själ inte va dum i dessa tider.

One comment

  1. Haha, bra skrivet där!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: