h1

Rätt svar: Börje

augusti 10, 2010

Gåtan med B Andersson är löst! Det var varken Benny, Birgitta eller Bibi Andersson som hade skickat spalten ett brev som var för stort att lägga i brevlådan och vars namn förekom på Postens avi. Det var inte heller min gamle klasskamrat från Realskolan, Bertil, tillhörande lommagrenen av ätten Andersson.

Rätt svar var Börje Andersson, innehavare av ett konstgalleri på Karlavägen i Stockholm, som skickat mig en litografi av Suzanne Nessim som jag beställt från Svenska Dagbladet.

Visst kändes det skönt att få veta sanningen bakom B Andersson, men samtidigt kände jag ett litet sting av besvikelse att det inte var Benny. Jag hade gärna skrivit texterna till hans nya musikal Karl Oskar flyger västerut.

FOTNOT      Ingen hade rätt svar på gåtan. Hela prissumman, tolv miljoner bagare, går därmed ograverad till spaltens stiftelse för spaltens vällevnad.

Annonser

7 kommentarer

  1. Börje Andersson, Röde Börje kallad, var statsråd förr i tiden men avgick. Jag trodde han var död – men så visar det sig att han bara har bytt inriktning och numera har galleri på Karlavägen!


    • Var det inte han som längtade till Falun?


  2. Det kan naturligtivs vara så som Kokk säger, men jag är tveksam. Enligt Birthday.se finns det 1197 levande personer som heter Börje Andersson. Och enligt Svenska Släktforskarförbundets Dödsbok var det 557 Börje Anderssöner som avled i Sverige mellan 1947-2006. (Siffran verkar vara i underkant). Många både levande och eventuella gengångare att välja på med andra ord. Tror inte det är just statsrådet som går igen.


    • Tror inte jag heller. Statsråd går inte i första taget, inte ens igen.


  3. Fast det här statsrådet avgick i första taget – han hade knappt tillträtt förrän han återvände till Borlänge, eftersom han vantrivdes så förbannat i Stockholm.


  4. Mycket snack om Andersson som det går så bra för, åtminstone Benny Andersson. Men när ska Spalten skriva om Pettersson, Lundström och mig?


  5. Nu.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: