h1

En man med gott omdöme!

augusti 2, 2010

Peter Kastensson, min gamle murvelkollega, en gång hästarnas överman i Kvällan, skrev så här i sin blogg i lördags. Som vanligt visar Pekasten gott omdöme och god smak…

Fann plötsligt att jag satt och tittade på SVT 1 i går kväll. Kom mitt in i ett program där plötsligt Åke Cato dök upp. Hoppsan! Att han lever vet jag ju, men att han lever för SVT!

Kollade i tidningen vad det var för program, Sommarkväll med Anne Lundberg. Men inte f-n stod det att Åke Cato skulle medverka. Det gjorde han heller inte live. Nåja, live och live, det här programmet – från Ystad? – är inspelat. Så vitt jag förstår. Åke Cato fick medverka i en inspelning frän Östra Kyrkogården i Malmö där han intervjuades av någon skånsk komiker som det går 20 på dussinet. Var det Måns Nilsson han hette? Skit samma. Det var Åke Cato som var behållningen. Han var roligt. Vi fick också några alltför korta klipp från Nöjesmassakern med bl a Sven Melander. Det var sånt jag tyckte var roligt. Och fortfarande tycker.

I Anne Lundbergs program med bl a Bille August och Hiphiparen Anders ”Tiffany” Jansson och Anna Blomberg som blev känd bl a genom sina fantastiska Anna Anka-imitationer fanns också pruttfarbrorn Robert Aschberg med, Oerhört speedad och ideligen avbrytande. Vad hade han där att göra med sitt lavemangsprat och allt vad skit han sysslat med.

Fram för mer Åke Cato i TV. Låt skitgubben Robert Aschberg hållas i skitkanalen TV3. Köp för övrigt Åke Catos självbiografiska bok En Levande Gosse! Den är bra.

Ja gör det… Du behöver bara flytta dina ögon och din mus (!) några centimeter åt höger och klicka så är boken din. Eller gå in i en bokhandel och köp mästerverket. Det har du min själ råd med, din snåljåp!

Annons

5 kommentarer

  1. Håller med om det mesta, men Måns är en trevlig prick. Snålt av SVT att inte annonsera min medverkan. Därmed missade min svägerska sin svåger.


  2. Nu har jag, snåljåpen, flyttat musen och köpt boken. Tack på förhand!


    • Då är du ingen snåljåp längre utan en synnerligen generös och omdömesgill person.


  3. Jag såg dig också. Det var fint. Du är bäst. Orkar inte köpa boken idag, nyss hemkommen från sjukgymnasten, men snart så. Man kan jävlar i min själ behöva ett skratt eller tio. För det är väl garanterat?


    • Garantera kan jag förstås inte, men min kusin Margit, 89 år ung, berättade att hon skrattade högt vid läsningen. Hur högt sa hon inte, men grannarna hade knackat ilsket i väggen.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: