h1

Den tyska struten

juni 22, 2010

Är det någon av spaltens läsare som kan tala om för mig var man köper en sån där strut man sätter på näsan när solen skiner. Tyskarna brukar använda den, det har jag sett på mina resor söderut.

Min näsa är känslig som ett lakmuspapper. Jag behöver bara sitta tio minuter i solen så ser jag ut som Charlie Rivel. En gång på Madeira satt jag en hel eftermiddag. Om aftonen var det maskerad i matsalen och alla fick en röd plastnäsa att klämma fast. Jag behövde inte använda min.

Närmare mr Bean har jag aldrig varit.

Varje år försöker jag skydda mig med ett stift som har faktor 25 men inte hjälper det. När kvällens guldmoln fästet kransar lyser min kran lik förbannat röd som ett julaäpple.

Var får jag tag i en tysk strut?


Annons

4 kommentarer

 1. Fråga bara Petter Niklasson i ”Resmuffen”, så kommer han dragande med flera olika varianter på både tråkiga och roliga nässkydd.


  • Tack men jag vet. Det var ett av de få nappen jag fick på Google. I dag har jag frågat på två apotek och på Åhlens, men ingen saluför strutar.
   Så jag får väl göra som i Resmuffen och försöka med Buttericks.


 2. Själv är bäste dräng ! Eftersom du bär glasögon, kan du klippa ut en lagom stor bit i papp ( ej för hårt/styvt ) vik och applicera på näsan.Hålls fast av glasögonen, om du rör dig med försiktighet. Välj gärna en bild föreställande Martin Timell -eller Ernst K, så får du, som extra plus, damernas uppmärksamhet.
  Glad sommar
  Fredrik


  • Tänkte inte på det.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: