h1

Tjutande syrener

mars 2, 2010

Tidigt i morse fördes spalten i ambulans med tjutande syrener till Universitetssjukhuset MAS i Malmö för smärtor i torax. Den befarade hjärtinfarkten uteblev dock. Jag hade inte som Malte Lindeman knäppt ihop västen med gylften, men det var inte långt ifrån. Det var en muskelsträckning, förorsakad av för ihärdig sjukgymnastisk träning, som var orsaken. Läkaren förskrev ett morfinliknande preparat varefter spalten kunde, som det heter i vårdjargongen, gå hem.

Jag blir lika imponerad och ödmjukt tacksam varje gång jag har förmånen att få ta del av samhällets tjänster. Min hjälplösa förvirring efter att ha ringt 112 dämpades snabbt av en förstående och moderlig röst som manade mig till lugn och besinning.
Vi kommer snart, Åke, sa rösten. Sätt dig bara ner, Åke. Och efter några minuter kom två ambulanspersonal och tog hand om Åke.

På hospitalet togs jag emot av en den vackraste syster jag sett. Jag vet att man icke får diskriminera hårt arbetande och kompetent sjukvårdspersonal genom att säga så, men det ger jag fanken. Susanne hette hon för övrigt.

Och jodå, jag vet att det som ambulanser väsnas med inte är syrener utan sirener. Men tjutande syrener kan ju också förstås som ett tidigt vårtecken. Dessutom var sirenerna inte påslagna, så panikartat var inte mitt fall. Men det var kul ändå.

 

Annons

5 kommentarer

 1. När jag som barn drabbades av en ganska allvarlig sjukdom fick jag åka ambulans till sjukhuset.
  Jag blev irriterad på mina lekkamrater, som stod och glodde, när jag bars ned till ambulansen.
  Jag blev sedan mycket besviken över att sy…nej, jag menar sirenerna inte var påslagna.

  M V H

  Petter Eremiten


 2. Att Åke, 75 fyllda och som i iderpttsliga sammanhang alltid varit återhållsam,, skulle åka dit på överträning var helt förbluffande. Håll dej till den intellektuella gymnastiken, dvs korsorden, Åke.
  Bara någon dag tidigare hade en annan av mina gamla kollegor, Mats Olsson, halkat på en isfläck i Vancouver. I lång väntan på ambulanseni fick han i regnet ligga raklång på en hårt promenerad trottoar. Sönderslitna knä! Han flögs hem försedd med rullstol och vacker danska sköterska. Hela vägen till St Göran
  Nu får vintern lov att ge sig iväg. Nu vill jag inte ha fler stories om vackra sjuksköterskor.
  Björn V


  • Skulle Vinberg inte kunna unna en ensamstående bildad herre att kasta en förstulen blick på en flicksnärta på akuten när han själv har han en hel fru att kasta både blickar och allt möjligt på? Vet hut!


 3. Hjälp! Skönt att det inte var något allvarligt och fortsätt njut av kvinnors skönhet. Det är bra för hjärtat!


 4. Krya på dig Åke.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: