h1

FÄRDTJÄNST

januari 16, 2010

 

En intertong© av ÅKE CATO

FÖRSTA AVSNITTET

Redan efter fyra och en halv minut får den kurdiske taxichauffören Aram veta att den man som nyligen satt sig vid hans sida i hans grafitgrå Mercedes älskar sångerskan Agnetha Fältskog.

Jag älskar den där tjejen, säger nämligen mannen och pekar på bilradion.

Aram kan inte kommentera detta eftersom han inte vet vem Agnetha Fältskog är. När han talar om detta för mannen, pekar denne åter på bilradion och säger att det är hon som sjunger.

Då säger Aram att det är ABBA som sjunger och på det svarar passageraren att Agnetha Fältskog var en av medlemmarna i ABBA.

Agnetha Fältskog kom från Jönköping, säger passageraren, som i själva verket heter Gunnar Hägg och i sitt verksamma yrkesliv varit lagerförman   på ett verktygsföretag i Hyltebrovik. Efter Waterloo blev hon känd i hela världen som flickan med världens snyggaste häck.

Aram skrattar och säger, att då vet han vem det är. Sedan skrattar både Aram och Gunnar, inte åt Agnetha Fältskogs häck utan på det sätt som män i hela världen skrattar när de talar om vackra och sexiga kvinnor. Kanske skrattar de också  åt det faktum att man kan bli världsberömd för att man har en snygg häck.

Vilket ju, om man ska vara rättvis, inte är hela sanningen, ty sanningen är den att Agnetha Fältskog, förutom att hon hade, och förmodligen fortfarande har, en attraktiv bakdel, även har en attraktiv framsida.

Men inte ens det är hela sanningen. För om Agnetha Fältskog bara hade haft en snygg baksida och en snygg framsida skulle hon inte ha blivit världsberömd. Man får inte glömma att hon också är mycket musikalisk och har en mycket vacker röst.

Detta talar dock inte kurden Aram och den svenske före detta lagerförmannen Gunnar om. De har i själva verket slutat tala om den blonda sångerskan och sitter nu båda tysta och ser på det tråkiga gråväder som omger bilen.

Nu talar två mycket unga människor med varandra i radion. De har ingenting att säga men använder många ord och pratar hela tiden i munnen på varandra, vilket gör att man inte hör vad de säger.

Detta spelar å andra sidan inte så stor roll eftersom ingen av de båda männen i bilen lyssnar.

Gunnar sitter och tänker på var han kan ha lagt sandpappret som han hade behövt denna morgon. Det låg inte i verktygslådan i alla fall.

Aram tänker på sin fru, som heter Beyan. Han tänker att han kanske inte skulle ha sagt att han inte ville att hennes yngre syster Sirwe skulle komma från Lidköping och bo hos dem några dagar.

Detta hade Beyan blivit mycket upprörd över och Aram funderar på om han kanske skulle med sig en bukett rosor hem i kväll.

Det verkar som om det skulle bli regn, säger Gunnar.

Ja det ska bli regn i kväll, säger Aram. Det har dom sagt. Aram är lika sekulariserad som sina nya landsmän och tror mer på SMHI än på gud.

Ska du hämta fler? frågar Gunnar. Aram läser på utskriften av listan på passagerare som hänger på instrumentbrädan och svarar att han ska hämta en kvinna på Sandängsgatan. Var ligger det? undrar Gunnar. I Laxviken, säger Aram.

Han tittar på listan igen och säger: Barbro.

Jaha, säger Gunnar. Han tänker på sin syster som hette Barbro.

(Forts följer i nästa nummer)


FOTNÖTTER

intertong© = följetong på internet

färdtjänst = kommunalt finansierad tjänst för personer, som på grund av funktionsnedsättning inte kan resa med allmän kollektivtrafik. Färdtjänstresor görs med vanliga taxibilar. För det mesta åker flera personer tillsammans eftersom färdtjänstresor samplaneras.

intertong
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: