h1

Spalten, Jayne och lilla Mariska…

oktober 27, 2009

Många spaltbrukare har observerat att det förekommer en dam till höger på bilden i inlägget A portrait of Spalten as a  young man av den 25 dennes och gissar att damen inte är någon mindre än filmstärnan och bystdrottningen Jayne Mansfield. Det är alldeles riktigt. Fru Mansfield var i Stockholm 1976 för att göra reklam för en film och bad så innerligt att få vara med på bilden av spalten, att Svensk Damtidnings fotograf inte hade hjärta att säga nej.

När Jayne kom hem till USA samma höst omkom hon i en bilolycka. Det blev nästan ingenting kvar av bilen, men Jaynes treåriga dotter som var med, fick bara några skrubbsår. Denna dotter, erfar spalten, har i dag uppnått den aktningsvärda åldern av 45 år och är en omtyckt och skicklig skådespelerska i Nordamerika, som vi bland annat har kunnat se i kriminalserien Law and Order. Inte ens hennes namn, Mariska Hargitay, har hindrat henne från att nå berömmelse. Fadern var den ungerskfödde artisten och kroppsbyggaren Mickey Hargitay (Mr Universum 1955), som gick ur tiden år 2006.

Det är min själ bildande att driva en blogg!

Jayne och Mickey skilde sig 1964, det är därför den ensamstående modern flirtar så ohöljt med den blonde, snygge, välbyggde och intelligente tidningsmannen från Norden…

Annons

8 kommentarer

 1. Åke! Feta pluspoäng och stående ovationer för att du har den goda smaken att ta upp Jayne Mansfield och framför allt Mickey Hargitay!
  Senast häromdagen satt jag och skrev en liten grej någonstans om Hargitay och hans paradroll som The Crimson Executioner i italienska topprafflet Bloody Pit of Horror från 1965. Med liv och lust, barbröstad och inoljad, och iförd röd Fantomenhuva och mask torterar han kvinnliga fotomodeller (bl a med hjälp av en mekanisk jättespindel).


  • Låter som ett måste för dvd-hyllan!


   • Det kan du ge dig på! Fast helst ska du väl ha den på 16mm och inte DVD.
    Här finns den lockande trailern:

    Notera hur Hargitay riktigt skuttar omkring och har sig. Och den där musiken… Låter det inte snarare som En Kväll I Cocktailloungen, än i tortyrkammaren?
    Eftersom filmen är i public domain, finns även HELA filmskrället tillgängligt online, men rullen är ganska tålamodsprövande. 90 sekunder är bättre.


 2. Men det var som attans tusan. Denna dam brukar jag se på TV i Law & order och jag gillar henne. Inte hade jag en endaste susning om att hon var fallen efter Jayne. Tänk vad man kan lära sig här 🙂


  • Jag säger detsamma. Och nu måste jag ju glo på Lag och ordning så jag kan se damen agera. Morsan var ju inget vidare på det…


 3. Det är alltid ett nöje att läsa din blogg! På vilken kanal går Law & Order?


 4. Inte 42 hon är väl 45 år annars stämmer det inte!!!
  Bilden togs ju -67 och då var hon 3!!

  Chrille


  • Jag ville bara vara lite galant mot damen.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: