h1

Värre än i Midsomer

juli 18, 2009

I går kväll flög fjorton bananflugor  planlöst runt, runt ovanför min köksvask. Förmodligen hade de tagit sig in i mitt hem ombord på en kartong jordgubbar.

Under natten till lördagen satte jag in biologisk krigföring (Radar) och på lördagmorgonen förkunnade sexton – jag hade räknat fel på två –  små döda prickar i vasken att bananflugorna gått till de sälla jaktmarkerna.

Sexton döda på en natt. Värre än i Midsomer.

Det finns ingen poäng i det här inslaget och absolut ingen sens moral. Det är inte alls så att jag ångrar mitt tilltag. Bananflugor är ett otyg. Jag ville bara att ni skulle veta att även en pensionärs till synes händelselösa tillvaro understundom kan förvändas i stor dramatik.

Annonser

6 kommentarer

 1. Det är ju de små tingen och förtretligheterna i tillvaron, som ger livet innehåll och skapar dramatik. Ja, i morse nyvaknad och skumögd hällde jag morgonjuice i kaffet i stället för mjölk. Se där en ny smaksensation.


  • Var det inte nån som sa att endast genom att gå vilse hittar man nya mål i livet?


 2. Det påminner mig om det äventyr, som jag och min sambo upplevde på en biltur längs Skånekusten.
  Vi stannade i Skillinge för att dricka kaffe på en servering, som såg trevlig ut. Vi beställde äppelkaka med vaniljsås, som vi tycker mycket om.
  Just vid detta tillfälle vra Skåne och inte minst Skillinge, drabbat av en invasion av små svarta flugor.Vaniljsås verkar vara en stor favorit i flugkretsar. Vår vaniljsås var snart svartprickig av alla flugor, som drunknade i den. Kaféägaren var förtvivlad. Äppelkakan gick att äta, men vaniljsåsen fick vi lämna. Vi är inte så förtjusta i flugsås.
  MVH
  Petter Eremiten


 3. Fiket ifråga var väl ett vaniljeföretag, eller?


  • Bäste herr N,
   Trots att jag själv ett tiotal år varit bosatt ett stenkast från Skillinge (jag har skånskt rekord i kast med liten skåning)kan jag tyvärr inte svara på den frågan. Så jag låter den gå vidare till herr E.
   Herr C


 4. Nej, det var ett flugbolag.

  MVH

  Petter EremitenKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: