h1

Tyska och tyskor för nybörjare

mars 31, 2009

Reseminne 3

En gång när jag var  ovanligt ung, arton år tror jag visst att jag var, for jag till Hamburg med en kompis. Vi bodde i Malmö så det var inte så långt.
I den tyska hamnstaden hade vi för avsikt att besöka nöjesgatan Reeperbahn och förhoppningsvis beblanda oss med de horor som, hade vi hört, satt i skyltfönster och bjöd ut sina tjänster.

På järnvägsstationen i Lübeck funderade jag av någon anledning på huruvida tåget skulle stanna på vägen till Hamburg. Varför jag funderade på detta har jag glömt, men jag vände mig till en person på perrongen och frågade på min sämsta skoltyska:
Entschuldigung. Steht der Zug auf dem Weg?
Nej, svarade han, tåget står här på järnvägsstationen.

I Tyskland uppvaktade vi var sin hora. Min var lätt överviktig och attraherade mig inte särskilt. Faktum var att hennes dragningskraft inte var tillräckligt stor för att försätta mig i stånd (sic!) att lägra henne. Jag fick lämna hennes boudoire med oförrättat ärende.
När vi kom ut på Reeperbahn sa min kamrat att han haft en fantastisk herdestund med sin hora, även om han troligen inte uttryckte sig med just dessa ord.
Jag med, sa jag.

Efter detta unisona blåljugande gick vi på ett förfärligt ställe som hette Zillertal där vi drack öl, åt surkål och sjöng med i gamla tyska dryckesvisor.


 

Annons

2 kommentarer

  1. Vilken härlig historia. Vilket år var det när det begav sig?


  2. Det torde ha varit 1952 eller så. Det är ingen resa jag är stolt över men när man är ung ska man ju så sin vildhavre. Fast det blev ju inget av med sådden…Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: